Efterfrågade bilder

Sluta tjata, här kommer lite bilder på underverket...


Hejsan lillasyster!


Kraaam!


Och en puss!


Ska hälsa på släkten...


Trött sötnos


Sover på mamma

Det här är vackert!

image14

Min fina solskensson, och vår söta sumodotter!

Min stora kärlek

Ah, förutom P då! Vilket jag kanske måste förtydliga. Men annars, är det här min stora kärlek. Vaddå? Patetiskt att vara kär i en rollfigur? Då vill jag att alla de som aldrig trånat efter t.ex. Dylan i Bevvan räcker upp en hand. Nej just det, tänkte väl inte det.

Här får ni en länk. Njut.
Åh... Logan!


Åh, vilken skön... fåtölj?

Min mage är rätt stor. Det insåg jag idag på Ikea, när jag upptäckte att Noah kan sitta på den utan att jag håller i honom och utan att han håller i mig. Bildbevis (även om han vill kramas lite på bilderna...):





(Please ignore den fula barbamamman och fokusera på det söta barnet och den stora magen)

Utmanad!

Jänet utmanade mig, så nu ska jag väl ta och lyda då! Jag gör det enkelt för mig och kopierar hennes upplägg, men byter ut till mina egna fakta. Ursäkta, men jag är gravid på övertid, jag får vara lat!

Regler:
- Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
- Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor.
- I slutet av inlägget skriver du valfritt antal personer du vill utmana.

Mina fakta/vanor:
-
Jag kan vifta på öronen
- Jag följer sjukt många tv-serier
- Jag tycker att jag har snygga anklar och fötter, speciellt i högklackat
- Jag sover fortfarande med ett gosedjur i sängen. Och skäms inte ett dugg. (Obviously!)
- Jag fascineras av Irland och Dublin, och skulle jättegärna bo där ett tag.
- Jag grät floder när Karen i "Kalla fötter" dog, mådde dåligt flera dagar efteråt
- Jag har fått en puss av Joakim Åhlund i Caesars/Teddybears Sthlm
- Jag har inte haft min naturliga hårfärg sen jag var typ 12 år. Jag vet inte ens hur den ser ut. När jag började färga håret var jag blond. Men jag tror att jag har blivit mörkare, så mörkblond kanske?


Utmanade av mig:
Lisa


Gaaaaaah!!

En kompis som är förstföderska och som skulle ha efter mig har värkar nu, och det blir väl bebis idag. Skitkul! Grattis så jävla mycket!

I morse bråkade jag och Noah, för att han inte ville ta på sig skorna och gå till dagis, utan istället ville gömma sig under en liten låda och leka katt. Och då blev jag jättearg, helt utan anledning. Han var ju toksöt och charmig! Visst, vi var sena till dagis - men det var ju inte hans fel! Så jag börjar dagen med att starta ett bråk med min tvååring. Grattis, vad jag är bra.

Snart kommer någon få stryk, jag är så arg på hela skiten. Varför fattar inte ungen att hon ska ut? Varför fattar inte folk att jag inte vet när hon kommer?! Jag vet inte mer än ni! Ni behöver inte fråga lite "i förbifarten" om det inte verkar vara bebis på G. Eller "när tror du hon kommer då?". Jag. Vet. Inte.  Antagligen om en vecka eftersom jag blir igångsatt då (troligtvis). Varför skulle jag få en naturlig förlossning, det vore väl för mycket begärt? Allt skit ska ju hända mig.

Ja, jag är bitter. Som fan!

Imorgon kommer Sofia, Martin och Ossian hit på en liten kräftskiva. Jag måste muntra upp mig tills dess, annars lär de väl pysa iväg efter en kräftstjärt!

Pippi-obsession

Alltså, att N inte är helt normal visste vi ju redan. Men att han är så himla besatt av Pippi är lite märkligt faktiskt. Sätt på en Pippi-film och han är paralyserad. När ett avsnitt är slut börjar han gråta. Häromdagen sprang han fram till tv:n, slängde sig mot rutan och grät "pippiiii, pipiiii" när eftertexterna började rulla. "Mera pippiiiii, mera" Det är inte helt... sunt?

Och inatt när jag var uppe på toaletten för 9:e gången, hörde jag hur han började gråta. "Nu vaknar han" tänkte jag. Men nej, det var bara en mardröm. Jag hörde *gråt gråt* "pippii pipiiiii...."*snyft* och sen somnade han om. Undrar vad han drömde? Att alla våra pippiavsnitt raderats från xboxen?

Han är så fin. Och lite knasig.

Vagn!

Nu har vår fina fina syskonvagn kommit. Noah gillade den genast, började köra och skulle provåka och tyckte att den var allmänt rolig!

Lite bilder:








(Väldigt fint med kartonger runt omkring. Men hey, vi var ju tvunga att fota direkt ju!)

Jag försöker att vara normal... jag försöker...

Jag försöker undvika att blogga, eftersom jag inser att jag bara kommer skriva om birth eller babies eller deliveries eller liknande. (Om jag skriver på engelska räknas det inte!) Men så måste jag skriva av mig också, men vem vill läsa om mina klagomål? P hör dem till leda, jag lovar att snart kan till och med Noah säga "förbannade molvärk" eller "kom ut då ungjävel".

Så jag försöker blogga om lite annat. Till exempel att snart börjar min franskakurs. Det ska bli roligt. Nyss målade N lite grönt på min armbåge. Det var mindre roligt. Han har en rosa my little pony som han vill måla på också..

gah! Det går inte! Jag måste få skriva av mig om det jag egentligen tänker på! Till exempel hur värdo min kropp är.

Varför bli kissnödig hela tiden när det är värsta projektet att gå ur sängen för att gå på toa?
Varför vara hungrig konstant, samtidigt som den ser till att jag har noll matlust?
Varför ha hosta när man är höggravid?
Och varför varför varför kan den inte bara ta och skicka ut barnet?

Visste ni att bara 3% av alla barn föds på sin bf-dag? Imorgon är min. Det innebär att jag i princip har gått över tiden redan nu, för varför skulle jag vara en av de 3% som föder då? Ingen bebis idag, statistiskt sett nästan omöjligt att få en imorgon = jag går på övertid.

Nu går jag och gråter lite.

Religiösa människor...

De flesta som känner mig vet vad jag tycker om religion. Och om religiösa människor. Men alltså, har ni provat att diskutera med en? Det är ju helt omöjligt!

Jag: Jag tycker att det är fel att skolor i t.ex. USA lär ut kreationism jämte evolutionsteorin.
Kristen person: Ja, men evolutionsteorin är ju faktiskt bara en teori.
Jag: *djup suck och drar hela grejen om hur det inom naturvetenskapen i princip bara finns teorier och de kan anses som i princip bevisade särskilt evolutionsteorin som står i princip oemotsagt och som har mycket evidens bakom sig osv osv*
Kristen person: Ja, men alltså min sanning är ju inte din sanning.
Jag: Eh va?
Kristen person: Ja, men det jag tycker är logiskt och rationellt behöver ju inte du tycka är det.
Jag: Eh... men alltså, logiskt och rationellt är ju något som bygger på observerbara företeelser, bevis och så.
Kristen person: Men jag tycker att det är logiskt och rationellt att tro på Gud.
Jag: Ja, men har du några bevis eller så då?
Kristen person: Hela naturen är bevis, att vi människor finns är bevis.
Jag: Come again?
Kristen person: Att vi människor är så fantastiskt skapade tycker jag är bevis för en gudomlig kraft.
Jag: Och att choklad är så gott tycker jag är bevis för att det finns talande enhörningar, men det är inte mer sant för det.
Kristen person: Ja, men jag tycker i alla fall att man inte ska vara så stel och strikt att man inte kan erkänna att det finns en gud.
Jag: Man får väl tro vad man vill. Men det är just det man gör. Tror. Något som bygger på tro ska inte lära ut jämsides med något som bygger på vetenskap.
Kristen person: Men evolutionsteorin är ju faktiskt bara en teori alt. Men bevisen för evolutionsteorin (t.ex. fossiler) är utplanterade av Gud för att testa vår tro.
Jag: *ligger avsvimmad på golvet*

Det går inte. Försök själva, ifall ni vill ha en hjärnblödning!


Trotsig unge

Jag säger en sak. Ingen reaktion. Jag försöker lirka och locka och truga. Ingen reaktion. Mitt barn gör som mitt barn vill. Jag försöker tänka ut knep och mutor. Ingen reaktion. Jag blir arg. Ingen reaktion. Jag blir ledsen. Ingen reaktion.

Jag förstår mig inte på denna trots. Varför? Det är ju så elakt. Varför inte bara lyda mig?

Så snälla lilla bebisen. Sluta trotsa och kom ut nu! Mamma vill det, faktiskt!


Tur att storebror är snäll och rar och gosig. För tillfället...

Harkrank City

Vi har harkrankar överallt. Det är så otroligt vidrigt, de är ju som oversized spindlar, som kan flyga! *ryser* Och våra värdelösa katter dödar inte ens de vidriga små krankarna, utan sover istället. Fast några harkrankar har tydligen dött ändå (självdött?) eftersom jag hittar harkrankslik när jag sopar.

När man kommer hem till oss sitter det oftast en eller två på ytterdörren. Sen säkert en i hallen. En eller två i varje rum. När man sover kan man hörra dem surra runt. Viiiiidrigt! Jag vet inte vad vi ska göra heller, om vi stänger alla fönster dör vi ju av värmeslag istället?

Det enda bra med de jäklarna är att det kan vara lite kul att se sin man försöka slå en harkrank med en tidning, och misslyckas typ 50 ggr i rad. Till sist satt till och med N och hånskrattade åt sin pappa eftersom han var så seg. Det är min son det!

Dessutom blir det en inre konflikt i mig varje gång jag ska säga "harkrank". Jag växte upp med att det heter "harskrank", och så har jag fått lära om. Så varje gång jag ska säga ordet så får jag liksom tänka om. Och det är inte så effektivt. "Älskling, kom och döda harskr...harkrank... äh va fan, döda megaspindeln med vingar fort som fan!!"

Önskelista

När man får barn, så får man också presenter. Rätt ofta i alla fall. 99% av dessa presenter består av gosedjur. Om någon som läser denna blogg hade tänkt ge oss/bebisen en present, please - inga gosedjur! Helt värdo.

Dessutom undrar jag lite försynt varför man får presenter till barnet, det är ju mamman som har gjort allt jobb?! Så här kommer min privata önskelista. Ifall någon vill ge en "fy fan vad du är duktig som har skitit ut en soffgrupp/pinkat ut en vattenmelon"-present!

1. Skräpmat. Man är skithungrig när man ammar, man orkar inte laga mat och ärligt talat är iaf jag mest sugen på skräpmat. Ge mig presentkort på McDonalds and I'll love you forever.

2. Dvd-boxar! Kalla fötter, till exempel. Finns typ på cdon, till exempel.

3. Kläder, till mamman. Jag passar inte i små söta bodies eller små sparkdräkter. Däremot presentkort på HM vore inte helt fel.

4. Böcker, tidningar. Så jäkla kul är det inte att sitta fast i soffan och amma. Se även nr 2 på listan.

5. Massage. Om ni gör det själva eller pröjsar för att någon annan ska göra det gör detsamma. Men fy satan vad skönt med oljig massage som får en att känna sig mjuk och go och fräsch och inte slemmig, mjölksur och ont i alla muskler.

Så nu vet ni! Fast egentligen är jag glad bara vi slipper 43 små rosa plagg med rysch på. Faktiskt.

Lite bättre

Jag har kommit upp lite ur deppträsket. Typ tre pinnhål på stegen. Mår bättre och har till och med orkat gå på promenad. Inte för att det hjälpte något, hon är fortfarande kvar i magen. Men det var trevligt i alla fall, även om det var klibbfuktigt väder.

N sitter här och ser på Pippi. Han avgudar Pippi. N är cool. Det är Pippi också. "Piiiijaaaa!" (En mysko förkortning. Först var det "pippi!" sen "pippi jaaa" sen "piijaaa". Knaso!)

Orkar inte mer

Den här hostan och förkylningen har knäckt mig. Så nu vet ni det. Jag är knäckt. Allt suger, jag orkar inte borsta håret utan att nästan svimma och kallsvettas, jag gråter kanske en gång i halvtimmen och vill mest självdö.

Den positiva mig ni kände är död och begraven. Hostan tog hennes liv. Kvar finns bara jag; bitter, sur, ledsen, trött, elak och knäckt. Tacka fan för att bebisen inte vill komma ut. Vem skulle vilja komma ut till en sån här mamma?

Vem är mest pucko?

Här är en liten frågetävling. Den som kommer med rätt svar har en hjärna.

Vem är mest pucko?

1. Killen som våldtar en ny tjej bara några månader efter att han blivit (felaktigt) friad från den förra våldtäkten?
2. Åklagaren som frågade tjejen i den första våldtäkten "vad trodde du att ni skulle göra, dricka té eller?"
3. "Juryn" som lät våldtäktsmannen löpa fri trots att de kunde konstatera att tvång hade förekommit?
4. Idioterna på stureplan som inte fryser ut den äckliga våldtäktsmannen?
5. Föräldrarna till stureplansidioten som uppenbarligen inte lärt honom förstå att det inte är ok att våldta?

Rätt svar: stureplansprofilen är mest pucko. Det är ju han som har våldtagit. De andra är "bara" rå-idioter. Jag funderade ett tag på att publicera namn och bild på honom, men mitt samvete gentemot pressetiken hindrar mig. Inte något samvete mot honom, han tycker ju själv att det är "gött med förnedring". Å andra sidan finns det ju andra som inte har samma samvetskval som jag. Oj, titta här:
en tråd på flashback. *visslar*

Ibland blir man så trött, så trött.




Bitch, fish and chips*

Så är vi hemma igen. Mycket trevlig vecka! Helgen avslutades med grillning hos svärfar med Malin och Daniel och deras döttrar Tyra och Ebba. N är så förtjust i sina stora kusiner, särskilt Tyra som är hela 5.5 år! Jättestor är hon, och Noah avgudar henne! Vi grillade massor av god mat, barnen badade i svärfars pool (jag hade minsann badat i havet tidigare på dagen, men det gjorde ingen annan av badkrukorna!) och allt var trevligt.

Sedan avslutade vi kvällen med singstar hemma hos Malin och Daniel. Skitkul, även om det är helt omöjligt att hålla masken när Pelle ylar i falsett till "ont det gör ont" och prickar tonerna fastän det är otroligt falskt! Ibland undrar jag lite hur det där spelet fungerar. Kul är det i alla fall.

Idag började inskolningen för lillkorven, på nya dagiset. Det fungerade jättebra, han lekte och lekte och lekte. Mamma svettades och svettades. Det är varmt som en jävla bastu idag. Jag kan inte tillräckligt många svordomar för att förklara exakt hur vidrigt det är. Blä! Försvinn sommarväder, försvinn!!!!!!!!



(* Bara ett tecken på den nivå på humorn vi hade i lördags. Ovan är Daniels svar på "shit, pommes frites" och "bajs, french fries". Skämt lika låga som glocalnet var inte ovanliga)

Trött

Snälla älskade lilla sötnos, kan du inte komma ut nu? Jag är trött, så in i märgen trött. Och då är det ändå några veckor kvar, även om det teoretiskt kan starta när som helst.

Jag lovar att den här ungen kommer stanna i magen ända tills september. Har jag fel får alla som kommer och hälsar på oss när hon är ute äta chokladbollar när vi fikar! Om man tycker om det så klart.

Är nere i Nyköping nu i alla fall. Har avlastning från mamma och systra mi. Vääldigt skönt, men också vääldigt mycket mer aktiviteter än vanligt. Igår lunchade jag med A, åt glass med pappa och så hade vi till sist picknick i hamnen. Åt rökta räkor (sinnessjukt gott!) och lyssnade på bandet Soulsting. Noah tokmumsade räkor och dansade i gräset. Han är så fin så fin så himla fin.

Imorgon ska vi ha filmkväll, jag L och S. Ska bli väldans trevligt. Och då ska jag se till att köpa en azteka också, har varit sugen på en länge. Mums mums, campino-sås på pizzan!!

Nu ska jag vila mina svullna fötter och vänta på maten. Over and out!