Nostalgi

Jag är världens nostalgiker. Jag vill att allt ska vara som förr. Jag vill att det ska vara grusvägar och gärsgårdar och barnen ska ha små hättor. Jag vill att affärer ska ligga där de har legat, jag vill inte att de ska bygga om Krämaren (galleria i Örebro), jag vill att det jag känner till ska gå att känna igen, jag ville att förhäxad skulle vara som det var förut, jag ville inte att barnvagnsaffären där mamma handlade saker till mig skulle stänga, jag vill för alltid spara vissa saker, jag vill att Logan och Veronica ska vara ihop!

Kalla mig nostalgi. Fru Nostalgi.

För övrigt är det magsjuka i familjen. Jag vill att det ska vara som igår, då vi inte hade ett magsjukt barn.

White trash

Åh vad jag har varit trashig idag! Eller, först var vi på banken, och det var väl inte så trashigt. Men sen så på kvällen kom jag igång riktigt:

- Noah fick äta micrad varmkorv till kvällsmat! Herregud, varför ger jag inte honom namnet Cevin direkt?
- Jag åt middag framför tv:n
- Jag äter chips direkt ur påsen
- Och jag glömde borsta tänderna på ungen

Det är bara att byta namn till Linda, flytta tillbaka till Oxelösund till en sketen hyreslägenhet och ge nästa unge namnet Melissa eller Liam. White trash, here I come!

Kokoskorvens docka har haft en spännande dag

Först kom kokoskorven hem från dagis, och då skulle dockan äta apelsin. Jättegott och kladdigt. Och då sa kokoskorvens mamma att de måste tvätta dockan. Så de gjorde det. Så sa kokoskorven att dockan var trött. Ska dockan sova, undrade mamman? Jaa, sa kokoskorven.

Sagt och gjort, dockan bäddades ner och så började det vaggas. Sen tyckte kokoskorven att dockan sov, så han började gunga gunghäst. Då blev mamman lite full i fan och ställde dockan upp och började gråta. Suck, sa kokoskorven och började vagga igen. Men dockan ville inte sova, utan skrek bara högre. (Välkommen till mitt liv, tänkte mamman lite elakt) Dock så var kokoskorven mycket tålamodig och skrek bara en gång jättehögt, så att dockan blev paff och tyst och somnade om. Och kokoskorven slapp vagga mer utan kunde leka klart.

Sen vaknade dockan, och då var kokoskorven tvungen att läsa en saga. Och en till. Och sen var dockan jättedum och såg inte bilderna. Så då fick stackars kokoskorven bli tvungen att trycka ner dockans ansikte i boken. Sen läste de en bok till. Upp och ner, de blir tydligen roligare då.

Till sist fick kokoskorven borsta dockans tänder, innan läggdags. Nu sitter dockan här och är helt trött, och kokoskorven sover sött. De har haft så kul så kul!

Gnäll

Jag har ont i ryggen.
Jag sover inte på nätterna längre för att jag har ont.
Jag måste ringa sjukgymnast.
Jag kan inte vända mig i sängen längre utan att nästan gråta.
Jag har noll intresse och motivation till att plugga, för jag är så trött.

Det logiska hade ju här varit att bli sjukskriven. Men nej, jag vill ju ha min examen. Vilket jag vill. Jag vill ha min examen, jag vill bli klar. Men just nu är jag så trött och har så ont. Suck.

Tur då att man har en liten kokoskorv som kan muntra upp en genom att dansa pardans med sin docka framför tv:n när de visar instruktioner till lindystep. Skitduktig. Fast han har fortfarande inte lärt sig Ola Salos schlagersteg. Vi måste träna mera. Typ nu. Det måste ju sitta tills finalen.

Me love Magnus Betnér

Och då inte bara för att han är sjukt snygg. Utan för att han är rolig (duh!) och skämtar om faktiskt roliga saker. Inte bara det gamla klassiska, utan om vardagssaker.

Här: 
www.youtube.com/watch 


Titta, njut och skratta. Dessutom har han ju så jävla rätt! Jag tror att världen överbefolkas av idioter som tycker att det är bra att tjejer bara får ha rosa och vara söta, och killar bara ska ha tuffa kläder och vara tuffa. Stackars barn, hur kul kan det vara att ha hjärnlobotomerade föräldrar?

För ja - om man inte fattar att kön är en social konstruktion, och att alla barn ska och bör och kan ha alla färger och klädesplagg - då har man inte många får i hagen. Kanske ett får, som är sjukt och bara får dödfödda barn.

Jag tycker så synd om deras barn, jättesynd! Det värsta är ju att deras barn sen blir såna som mobbar min vackra unge för att han har på sig rosa eller vad det nu kan vara. Idioti! Jag ska lära honom så mycket bra saker att säga tillbaka!

Idiotunge med mongoförälder: "Killar kan inte ha rosa!"
Min unge: "Nej, jag förstår att de som har problem med sin identitet (som till exempel din pappa) inte klarar av att bryta mot normen. Vi lite starkare individer har inga problem med det."

Idiotunge med mongoförälder: "Öh... är du tjej eller, du har ju blommor på tröjan?"
Min unge: "Jaså, är blommor könskodade? Vad mer än könskodat menar du? Den där stolen du sitter på, det är ju lönn. Lönn är ju allmänt känt för att vara ett träslag för just idioter. Så jag antar att det passar bra ihop med dig."

Mongoförälder som kommer uppfostra en idiotunge: "Jaså, det här är din dotter? Nehej, är det en kille? Men - han har ju rosa?!"
Jag: "Ja, och tänk! I morse hittade vi hans snopp i blöjan, den har tydligen trillat av. Och i morse hittade vi en prenumeration på "gays 'r' us".  Eller nej vänta. Det är ju bara i din inskränkta lilla hjärna såna saker kan hända pga att en kille har rosa. Vi tänkande individer inser ju att det inte är så."

Suck, jag ska flytta till djungeln. Apor och diverse insekter måste ju vara mer intelligenta än vissa människor?

Melodifestivalen del II

Åh, så himla mycket bättre än förra gången. Vilken rolig lördagskväll! :-D

1. Regina Lund - Va? Hallå? Jag hör inte, sjunger du? Och varför är du klädd som en vit blodcell? Trots detta, ändå bättre än förra veckans startfält.

2. Marie Lindberg - åh så söt. Låten fastnade direkt, trots det dåliga engelska uttalet. Väldigt gulligt. En favvo direkt! Självklart bättre än förra veckans startfält, it goes without saying.

3. Jimmy Jansson - Klipp dig. Och ställ upp i lilla melodifestivalen nästa år. Det måste vara kul för hans unge att ha en jämngammal pappa? Dessutom ska man inte försöka kopiera Håkan Hellströms "kom igen Lena" om man är en smurfversion av Per Gessle. Trots detta, ändå bättre än förra veckans startfält.

4. Cosmo4 - what'syournamebabewhat'syournamebabewhat'syournamebabe... sjöng de något annat? Trots detta, ändå bättre än förra veckans startfält.

5. Lustans lakejer - ja, tanterna ska väl också ha något att dregla över. Men låten? Tja... enformig. Men trots detta, mycket bättre än förra veckans startfält.

6. Jessica Andersson - så snygg, men vad hade hon på sig? Trist låt, hon kan bättre. Andra chansen var bra, låten kanske blir bättre när man lyssnat lite mer? Trots detta, mycket bättre än förra veckans startfält.

7. Thuresson/Rydé - Hallå Anne-Lie?! Hallå? Nej, du är inte 15. Du är inte ens 20. Och du är inte David Bowie. Så skippa nattlinnet och frillan och se ut som någon i din ålder bör göra utan att skämmas. Låten? Åh.. hej 50-tal. Men så är det väl om man är 100 år, Thuresson förstod kanske inte att musiken utvecklats? Och det tar emot att säga detta men... ändå bättre än förra veckans startfält!

Och så kommer vi då till:
8. The Ark - Halleluja, hurra, underbart! Magnifik show, underbar låt och så vackra vackra Ola Salo! Om vi inte skickar vidare dessa sötnosar till Helsinki kommer jag bli ett psycho som massmördar många människor med motorståg (snyggt många M i rad va?). Heja the Ark! Skitbra!

Förresten: ni som inte fattar att Luuk är sjukt rolig, ni borde gå till läkaren och be om piller. Har ni ingen humor? Fattar ni inte vad rolig han var? "Man får tävla i melodifestivalen även om man kommer från ett annat land. Till och med om man kommer från en annan planet. Förra året vann Carola med Evighet."

Jävla människor

Hur svårt är det att vara trevlig? Hur svårt är det att visa lite medmänsklighet?

Här är en gåta: Om en 1.5-åring möter dig på en väg och skiner upp med hela ansiktet och stannar och säger "heej", vad är då rätt sak att göra?:

1. Du säger hej du också, och barnet blir väldigt lyckligt.
2. Du ignorerar barnet trots upprepande "heej" och går vidare medan barnet ser långt efter dig med besviken blick.

Jag kan ge svaret: 1. Bara 1. Inte 2. Ska det vara så svårt att fatta? Hur viktig är man om man inte kan säga hej? H-E-J, det är inte så svårt!

Jag ska börja kommentera de som inte hälsar: "nej förstår du N, den surf****n/slappt***'n har inte tid med dig för hen tycker att hen är så jäkla viktig. Väx upp och bli sån och jag förskjuter dig."

Nej, jag är ingen mammafascist som tycker att alla ska tycka att min unge är bedårande. Men hej? HEJ? Det tar tre sekunder. Det är vanligt hyfs!


Lite tankar

Ibland när jag gör saker, får jag några funderingar i mitt lilla huvud. Som idag när jag kokade nudlar, då tänkte jag på ifall man kan koka något mycket och lite? Alltså: man kan ju sjuda något, men jag menar: kan man koka starkt och löst? Om man kokar starkt, blir det klart fortare då?

När man steker, då kan man ju steka på hög värme, och på låg värme. Men kan man göra detsamma när man kokar? Vatten kokar vid 100 grader, kokar det mer vid 120 grader? Kan det ens bli mer än strax över hundra grader? Och om svaret är ja: då måste man ju lära ut det, så man vet ifall makaronerna ska kokas i tokhett vatten eller bara kokhett vatten.

Mina stackars nudlar hann bli överkokta medan jag funderade. Men hade de blivit mer överkokta om jag hade kokat på högre värme?

Det är såna funderingar som genier sysselsätter sig med. Och ja, jag sov på hemkunskapen.


Melodifestivalen del I

Åh, vad dåligt! Herregud vad falskt! Vilka bidrag! Totalt fiasko, med andra ord. Självklart ska jag ge min åsikt om skiten! :-)

1. Elin Lanto - Må vara söt. Må ha hittat "snyggt" löshår. Men kunde hon sjunga? Nej. Var låten bra? Nej.

2. Paret vars namn jag glömt - Hej Simon. Hej Garfunkel. Hej "åh, jag har just upptäckt hur kul det är att sjunga i stämmor." Trist. Men konstigt nog bättre än mycket annat

3. Anna Book - Istället för att träna din dans, kunde du inte lärt dig sjunga bättre? Aj vad falskt på vissa ställen. Och aaaahhh, vi behöver inte en Kikki Danielsson-kopia. Faktiskt inte! Och låten? Varför gick du vidare, varför?

4. Addis Black Widow - ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!

5. Andreas Lundstedt - du är söt. Och du kan dansa. Men varför gav du dig på en Timberlakelåt, när de inte ens är bra när han gör dem? Sjung schlager och du hade gått vidare. Pucko! Nu har vi Nilsson och Book i final istället. Tack så mycket Andreas, verkligen!

6. Tommy Nilsson - hej välgörenhetsgalan. Tro vad du vill. Jag tror.... att du skulle ha stannat på 80-talet. Och rocken också! :-o

7. Sofia - aj! Mina öron! Aj! Låten var ju en av de bättre, tänk om någon som (vilket man tycker att man borde förutsätta i en MUSIKTÄVLING) kunde sjunga hade framfört låten istället!

8. Uno och Irma - Bono? I SVT? Nåja, det var ju bästa låten i alla fall. Varför gick inte den vidare? Hallå svenska folket? Vad går ni på? Var ni sockerhöga från all läsk och tyckte att det var en bra idé att rösta vidare två föredettingar? Skämmes tamefan!

Jag hade lätt röstat vidare tjejen från nian som sjöng om glasögon. Kul, bra och hon sjöng tyvärr inte sämst heller!

Vardagsblond

P säger att jag är vardagsblond. Det innebär alltså att jag i vardagliga situationer är oerhört korkad, trots att jag när det gäller saker som rör lite mer avancerat tänkande är mycket smart.

Jag förstår inte vad han menar. Det är ju han som gör det svårt för mig. Jag tycker att det är helt normalt att lägga i köttfärs i stekpannan och sen vänta en halvtimme på att det ska bli stekyta, innan man inser att "off"knappen på spisen är på och plattan inte är varm. Efter jag upptäckt det tog det fem minuter.

Dessutom, är det så konstigt att vara 22 och tro att månen lyser för att solen ligger bakom och liksom lyser igenom? Ni vet, som ett papper framför en lampa?

Och jag tycker att det är helt normalt att när man har besök av en kompis, behöva ringa sin make för att fråga exakt hur man tankar.

Jag förstår inte alls vad han menar med vardagsblond. Fast till mitt försvar kan jag väl påstå att jag ju använder upp mina hjärnceller i skolan/på jobbet, så när jag väl är hemma borde de få vila lite.

Nåja, jag är i alla fall inte lika korkad som N, som försökte nå bröd på bänken, och bara inte fattade att det hade gått enklare om han hade ställt sig på sin lilla stol som stod 2 cm bort. Att han är 1.5 tänker jag ignorera, jag är smartare!

Och jag är inte lika dum som min syster, som när vi åkt SVERIGEfärjan till Oxelösund och sedan åkt ett tag i vår GRANNSTAD undrar: "Var är vi? Sverige?". Återigen, jag ignorerar att hon var typ 8 då.