En perfekt sommardag

Igår hade vi en perfekt sommardag. Vi började med ett morgondopp och båda barnen simmade och plaskade och hade det trevligt. Hem för en god pannkakslunch och även gullefjunet Emmy som matvägrar åt. Sedan slappade vi lite hemma, och jag låg och läste i vilstolen under parasollet för första gången den här sommaren. Helt otroligt, fem minuters lugn och ro!

På eftermiddagen åkte vi och handlade lite tillbehör till vår grillkväll, och sedan grillade vi hamburgare med T och A, och till och med jag tyckte att det var gott.

Det var en sån där slö men trevlig sommardag som nästan skulle passa in i en Pripps Blå-reklam.

Idag däremot. Well, vi kan väl säga att det inte blev lika perfekt idag. Ungarna surade på stan, jag har haft ont i huvudet, jag hann inte kolla kläder åt mig själv på slutrean (men E och N fick lite var) och så var laxen dålig så vi fick köpa pizza.

Imorgon är en annan daaag! *sjunger*

Måla måla bada bada sommar sommar

Gud vad jag är trött på att måla. Ungarnas rum är nästan färdigt första strykningen. Staketet har en tredjedel kvar. Sen är det "nya" soffbordet samt storbarnets säng kvar. Jag är så sjukt trött på att måla! Kan det inte bli höst snart, så att jag inte ser hur fult vi har det hemma ibland? Sommaren lyser upp hemmet och visar alla skavanker och det kliar i mig så jag måste förbättra.

Nåja, förutom målande har vi varit och badat i ramsjön idag. Storbarnet är ju hos mormor och moster, så det var bara lillpluttan med. Herregud, vilken semester! En liten unge, ingen match. Vi hann läsa tidning och äta i lugn och ro.
Sen simmade vi och badade, och lillpluttan också. Hon är så härlig.

En helt ok sommardag. JAg ser fram emot de två sista veckorna av min semester, då ska jag bara slappa. Efter att säng, staket och soffbord har målats. Suck.


Trött

I måndags var vi på Astrid Lindgrens värld.
I tisdags likaså.
Idag var vi på Kolmården.

Slutsats?

Man borde införa tvångssterilisering.
Jag känner att jag återkommer till det rätt ofta.
Man kanske skulle ha någon slags slogan?

"Tvångssterilisering, because you're worth it"?

Semester... my ass!

Nu på semestern ska vi måla om och fixa badrummet och bygga staket och lite sånt. Och folk bara "ska ni inte vila på semestern?".

Men alltså, vi har två barn under fyra år. Försök själva ligga i vilstolen med en treåring och en nästan-ettåring. Det går inte. Så istället för att försöka vila och inse att det inte går, är det väl bättre att se till att vara sysselsatt?

Men jag ser fram emot sommaren 2012. Då. Då jäklar ska vilstolen dammas av och jag ska försöka lära mig läsa igen. Härliga tider stundar!

Nu ska här målas staket!

Berlin!

Sedan i torsdags kväll är jag hemma från Berlin. Det var en mycket trevlig resa, med både shopping och festande. Och väldigt internationell mat, jag slapp det tyska köket helt och hållet. Vi gick mycket. Jag har precis slutat ha ont i fötterna och benen. Vissa gånger gick vi till och med fel, men hittade rätt till sist (vilket verkligen var tur!). Foton finns på facebook. Här vill jag bara ta tillfället i akt att tacka alla dem som gjorde resan så rolig:

Tjejen, Dylan, Den Andra Killen, Nötmannen, Nötmannens kompis, Turken I Militärbyxorna, Den Slemmiga Turken, Tjockisen I Vita Skjortan, Bartendern, Sura Tågtanten och så Dryga Flygvärdinnan Zoltan.

Tack, ni gjorde ett bra jobb! :-)

Spännande dag

Oj oj oj säger jag bara! Idag har det varit full rulle. Även om vi hoppar över det abrupta avbrytandet av min och Lizas skönsång i stämmor till "Come what may" finns det saker att berätta om I tell you.

Till exempel, en gammal tant kom och knackade på vår kontorsdörr. Hon hade gått vilse, hon skulle till Clas Ohlson.
Jag gav henne en väldigt tydlig vägbeskrivning, och trodde att hon skulle klara sig med det.
Fem minuter senare ser vi henne på takterassen, irrandes omkring med sin lilla gröna apoteketpåse i handen. Och självklart väckte denna dramatiska händelse många frågor:

Vem var hon?
Var kom hon ifrån?
Vad hade hon köpt på Apoteket?
Hur kan man gå vilse från apoteket på väg till Clas Ohlson när de ligger i samma byggnad?
Vad hade hon för ärende på Clas Ohlson?


Tidigare på dagen hade det även varit lite catfight. Och så avslutades det hela med tårtkalas. Gräddtårta, mandeltårta, sockerkaka, nudlar (!), kakor, rån och kaffe och läsk. Det var några deltagare som slutade och därför var det avslutningsfest för dem. Men jag kände där, mitt bland gräddtårtor och biskvier, att det var något som saknades.
Något gnagde i mitt inre, något jag inte kunde släppa:  Kom tanten någonsin fram till Clas Ohlson?

Helvitt eller ej?



Den här ska jag måla antikvit. Frågan är bara om jag även ska måla dekoration samt fötter vita, eller om jag ska låta dem vara träfärgade. Jag vet inte riktigt. Å ena sidan gillar jag helvitt, å andra sidan kanske det är att förstöra den?

Åsikter önskas!

Jo


Just send me to the ättestupa why don't you!

Jag är en 24-åring i en pensionärs kropp. Jag har ont i ett knä, men ok, det beror på att jag ramlade omkull på ett bröllop due to vin på golvet (inte orsakat av mig), blöta fötter (orsakat av mig) samt lite alkohol i kroppen. Men ändå, pensionärstecken 1 = ont i ett knä.

Sen har jag ont i en höft också. Det vet jag inte hur jag fick. Mystiskt, men ändock: pensionärstecken 2.
Utöver detta har jag idag lagat 3 hål i mina stackars tänder. Så nu dregglar jag lite (pensionärstecken 3) och klarar knappt av att äta något annat än mjuk banan (pensionärstecken 4).

Så det är dags att sticka till ättestupan. Först ska jag dock förbi älskade morfar. Jag kanske kan sno lite av hans mediciner. Och låna en hörapparat också...