Det är min son det!

Jag: Noah, vad ska vi göra idag?
Noah: Åka IKEA!

*Ridå*


(Det passade ju väldigt bra eftersom vi behövde köpa lite saker. Nästa vecka ska vi fixa nya tapeter till köket + bård till Noahs rum, imorgon ska vi antagligen köpa nya köksmöbler (begagnat of course) och igår möblerade vi om i hela vardagsrummet. Det är vår tid nu, vinden har vänt...)

Mellandagsmys

Nu är julen över. Köttbullarna och potatisgratängen slut, kalkonen uppäten, knäcken likaså. Allt som allt har det varit en väldigt bra jul. Jag fick superbra julklappar (särskilt boxen med "Kalla fötter") och barnen var helt perfekta (som vanligt).

På juldagen var det utgång, och jag fick förklarat för mig hur man ska bete sig. På förfesten ska man tydligen hångla med alla killar + värden/värdinnan. Och vid tio skulle man visa brösten/fittan (inte mitt ordval, mind you!) beroende på vad som kändes bäst. Självklart gjorde jag allt, man vill ju inte vara ocool!

På annandagen var jag först bakis och avnjöt Kalla Fötter tillsammans med bakis syster + lite bakisostbågar och cola, sen fick Noah träffa hästar! Superspännande var det minsann.

Och igår kom vi äntligen hem. Efter att ha hälsat på Noahs älsklings-tyra ännu en gång. Ungen är något kär i sin storkusin.

Och tog vi det lugnt nu då, första dagen hemma? Nej, det är väl onödigt? Istället körde vi igång med projekt "möblera om hela vardagsrummet". Nu är det relativt klart dock, och jag hinner blogga lite med Winnerbäck i min alldeles nya mp3-spelare!

Klart slut från mig, nu ska jag passa på att vila lite innan barnen vaknar!

Allmänna funderingar...

Jag funderar rätt mycket. Och så tänker jag "det där borde jag blogga om, så att folk får ta del av min visdom". Eller något liknande.

I alla fall, så här precis innan jul fick jag oväntat nog en liten lucka i all stress. Så jag passar på att skriva ner några av de funderingar jag har sysselsatt mig med på sista tiden.

1. Hur lär sig döva att läsa? Alltså på riktigt, jag fattar att jag låter skitkorkad nu, men hur?!
Jag menar, vi hörande, vi kan ju lära oss genom att A låter aaaa som i maaaaammaaaa, och B låter som boll. Men de vet ju inte hur något låter? De har ju tecken för oss. Lär de sig bara hur alla bokstäver ser ut, och sen får de lära sig varje ord för sig typ "gubbe" motsvarar "tecknet som du gör sisåhär med händerna för"? Eller hur GÖR de? Man kan ju inte ljuda om man inte vet hur en bokstav låter. Man kan inte stava fram Aa...pe....a...apa! Jag får inte till det i mitt lilla blonda huvud. Snälla förklara!

2. Hur tänker döva? Den här frågan är ännu mer korkad, jag VET! Men, när jag tänker så är det ju ofta så att man liksom "hör" sina tankar. Som om man skulle säga sakerna högt. Fast ändå inte. Men hur fungerar det för döva? "Ser" de liksom sina tankar, som små händer i huvudet som viftar? För om man inte har ord för något, (och jag fattar ju som sagt inte hur de lär sig skrift och så), hur tänker man då?

3. Fan vad enkelt det måste vara att ignorera någon som är arg ifall man är döv. Man bara blundar.

(Ok, jag känner att jag har snöat in lite på döva just nu. Inget illa ment eller så, dessa funderingar har bara ploppat upp. Örebro är ju värsta centrum för dövskolor och sånt, så det finns många att inspireras av)

4. Om man åker hiss, som liksom har ett fönster i sig, så att alla på de våningar den åker förbi kan se in... gör helst inte något av följande:
- Rätta till brösten
- Gapa groteskt stort och titta efter hål i tänderna i spegeln
- Le mot dig själv för att se om du har ett fint leende
- Kläm pormaskar
- Pussa mot dig själv för att se om du har en fin pussmun

Nämnde jag att vi har en sån hiss där jag jobbar?

5. Om y är x och x är (+3 upphöjt till -2) och y även är 2(7+8)(4.34/23), vad är då summan av x?
(Eller nej, det funderar jag itne alls på. Men jag låter så jävla korkad att jag var tvungen att rädda mitt anseende lite)

Om jag inte skriver något mer innan jul: God Jul! Men det är nog troligt att jag hinner med lite "varför är det ingen snööööö, det är ju juuuuuul"-klagande innan julafton!

En söt liten flicka...

Det här då jag ca 18 år, enligt min väldigt bra vän Lisa:

"Hon är en söt liten flicka som väger ett gram
Men det är alldeles för mycket så hon bantar ibland
Hon har långt ljust hår och en hård sprayad lugg
Men under detta hår där har hon inte ett dugg

En söt liten flicka är stadens stjärna
En söt liten flicka, utan hjärna
O det blir värre på fredag för då är hon full
Nattens drottning tills hon blåser omkull

En söt liten flicka du får ta ´na om du vill
Men hon har sminkat sig så mycket att hon inte syns till
Hon borstar sitt hår, hon rakar sina lår
Hon sprayar under armen så att man känner vart hon går

En söt liten flicka är kär i en militär
För ingen kan ge henne ett skjut som en kille med gevär
Hon är en söt liten flicka som vet vad hon vill
Men hon vill ingenting utan kompisar intill

O när hon får lite i sig ja då höjer hon sin röst
Vickar på rumpan o är stolt för sina bröst *
En söt liten flicka med framtiden framför sig
En stadens stjärna som knullar allt som rör sig

En söt liten flicka, den snälla goda fen
Som tror att man kan köpa vad som helst för stora bröst o bruna ben
När en söt liten flicka ska ut på diskotek
Då tar hon bara med sig sånt hon kan behöva, ja ni vet
 En folköl i handen o en tolvpack stimorol så vakten inte känner doften av nån alkohol

O natten har kommit för en söt liten flicka
Hon har gummi som doftar jordgubb i sin ficka
En söt lite flicka har glömt sin militär
För en stelbent robot, med anabola besvär " / Lars Winnerbäck

Tack Lisa. Jag älskar dig också! (Du trodde jag hade glömt? Du trodde fel!)

*(Eh ok. Got a point there)

Seg bloggare

Jag har ju inte bloggat på länge. Men det är för att det har varit lite stressigt. Tentor, 25-årsfiranden och sånt. Jag orkar inte blogga ikapp, så vi hoppar över en vecka och kör vidare istället.

Idag tänkte jag ännu en gång blogga om roliga saker Noah säger. Ibland känner jag att jag är tråkig som bloggar så mycket om mina barn. Sen kommer jag på att det finns de som har hela bloggar bara om kläder. Då blir jag så lugn och fin igen.

Noah är rätt cool förresten. Undrar när grannarna ska ringa soc?

"Hjääälp! Kniiivar! Blood! Spring"
----
"Det är äckligt"
"Vad då?"
"Dricka blod är äckligt!"

(Lugn, vi har inga hedniska riter för oss. Vi bara läser "Alfons och ill-monstret" för honom. Det ska nog sluta nu)

Och så är han lite rolig också:


Noah: graaaaor *gör skräm-ljud och farliga händer*
Jag: Är du ett monster?
Noah: Nej!
Jag: Är du en drake?
Noah: Nej!
Jag: Är du en dinosaurie?
Noah: Nej!
Jag: Men vad är du då?
Noah: Noah!

Ibland vill han inte somna:

Jag: Men ska inte du sova?
Noah: Neej. Kissa! (Poängteras bör att Noah sen lillasyster kom vägrar göra annat än att ha blöja på sig)
Jag: Va? Nej, nu får du sova. *Pelle bär honom till sängen*
Noah (ropar): Inte sova! Saaaga!

(Ja, vi ska sluta läsa "Godnatt Alfons Åberg" där Alfons ska kissa och läsa saga och leta lejon och allt möjligt för att han inte vill sova. En viss liten unge blir lite väl inspirerad)

Dilemma

Om någon har lyckats undgå att veta det, så ska jag ju ut på juldagen i år. Party, woho! (Lugn, det blir inga fler fjortisutbrott).

I alla fall har jag inget att ha på mig. Och när jag springer runt i affärerna hittar jag inget heller. Och då kommer ju den stora frågan: hur ska jag klä mig? Jag är en sån som gillar att klä upp mig, det ska vara snyggt och festligt. Men då känner man sig lite malplacerad när man kommer ut på krogen och alla andra har jeans och t-shirt. Efter att ha dividerat med mig själv fram och tillbaka kommer jag nu fram till tre alternativ:

1. Jeans och snygg överdel (när jag väl hittar någon). Om jag kör på jeans nertill blir det inte för uppklätt. Men jag är så ful i byxor, med tanke på mina mastodontben. Å andra sidan, om jag hittar en top med tillräckligt djup urringning kanske jag lyckas få bort uppmärksamheten från benen. (Inte för att jag förväntar mig uppmärksamhet. Fast å andra sidan, kan man bli uppraggad på bussen så vet man aldrig...). Har jag jeans blir jag alltså inte för uppklädd, jag får ha urringning, men jag ser tjockare ut än i de andra alternativen.

2. Kjol och tristare överdel. Typ t-shirt och kjol. Problemet här är att jag kommer känna mig så borta. Jag har alltid urringning. Vad ska jag göra om jag inte har det? Vem är jag då? Existensiell kris! Dock ser jag smalare ut än i byxor.

3. Kjol och snygg överdel. Här får jag både urringning och lite avsmalning, men kommer säkerligen känna mig larvig och för uppklädd.

Ser ni vilka problem jag har? Vad ska jag satsa på? Snygg top med jeans och se tjockare ut, tristare t-shirt med kjol och ingen urringning men se smalare ut, eller för uppklädd men smalare och urringad?

Alltså, visste ni inte vad i-landsproblem var förut, så vet ni det säkerligen nu!

"Plötsligt händer det..." x 2

Plötsligt händer det 1: Ni vet en sån där vecka när man har massor att göra och ingen tid till någonting. Man har två tentor, sista inlärningsveckan på jobbet innan man ska klara allt själv, man ska hinna köpa födelsedagspresent till maken som fyller år, man ska på personalfest och man ska ha 25-årsfirande med tårtor och sånt. En sån vecka! Då är det inte så superlägligt när "plötsligt händer det" slår till, och barnet kräks mitt på golvet på Ica. Magsjuka? Nu? Nej tack!

Plötsligt händer det 2: Ni vet en sån där period man kan ha när man känner sig ful, fet och allmänt vidrig? (Nej, en sån period har ingen tidsbegränsning, men efter två barn tätt inpå varandra är den extra stark måste jag erkänna). När man är i en sån period, då är det väldigt otroligt trevligt när killen som sätter sig på sätet bredvid på bussen säger att han "tycker du är mycket vacker" och vill ha ens nummer. Det har inte hänt sen innan barnen. Lyste upp min dag!

Over and out from magsjukehemmet.

Härlig helg!

(Först tänkte jag blogga om att jag tydligen bloggar för blinda ögon, eftersom jag aldrig får några kommentarer. Men jag är på för bra humör efter helgen för att gnälla över sånt)

Den här helgen har vi varit som en reklamfamilj. Mamman, pappan, sonen och dottern. Alla glada och mysiga. Helt otroligt perfekt har allt varit!

Fredag: Vi handlar julklappar efter jobbet. Det är trångt på stan, men ändå trevligt. Fikar lite och strosar runt. Efter att barnen har somnat har jag och P fredagsmys á 90-tal, med fläskfilé, pommes och sås och sen senaste avsnittet av Heroes i tv-soffan.

Lördag: Dags att ta fram alla adventssaker och se till att de fungerar. Det gör de! Vi ställer upp allt och gör iordning för första advent. På morgonen tittar vi alla på första avsnittet av adventskalendern, sedan bakar vi lussebullar. Noah gör en supersmaskig lusseklump (!), vi funderar på vem vi ska bjuda den på. Och så lyckas han få till en perfekt lussekatt också, riktigt snygg! Kvällen avslutas med tacos och sen ser jag och P på "Sicko". Bra, men skrämmande.

Söndag: Vi har märkt lite svartsjuka från Noahs håll i helgen. Han har velat vara i knät när Emmy är där, och så vidare. Så jag bestämde mig för att ta en mamma-son-dag och tog med honom till Gustavsvik. Hjälp vilken hit! Han tokälskade det! Åkte små rutschkanor, bubblade i bubbelpoolen, simmade, plaskade, hoppade, dök, ramlade omkull, upp igen, åt korv, simmade, åkte massor med rutschkanor till... och så var vi tvungna att åka hem till slut! Jättesorgligt var det. "Bada igen?" "Bada mera?" "Igen Noah bada?" Vi måste åka dit fler gånger helt enkelt!

Så nu är jag rätt slut efter en så otroligt mysig och rolig helg. Imorgon är det arbetsvecka igen, med två tentor jag kommer köra på + födelsedag och födelsedagsfirande. Vojne vojne!