Drömmer mig bort...

Ah, just nu vill jag vara på en sandstrand någonstans. Med en bok, någon god glass och hav. Eller på en restaurang med något gott att äta och ett glas vin och trevligt sällskap. Kanske till och med P.

Men jag vill inte vara här i regniga Sverige och ha tråkigt och vara sjuk hela tiden och tappa tålamodet på en trotsig unge. Jag vill inte. Jag vill åka iväg. Bli glad. Få sol. Bada. God restaurangmat. Ha pengar. Shoppa.

Ska surfa vidare på ving.se eller apollo.se - drömma kan man alltid!

Förresten, plötsligt händer det! N kan äntligen säga mormor. "Mommo!" Ett litet ljus i denna dags mörker.

Klipp klipp!

Igår klippte jag Noahs hår. Det var så ohyggligt långt. Men nu är det för kort, jag ångrar mig så! Men det är ju bekvämare att ha kortare hår när det börjar bli varmt ute. Bara det att det inte är lika fint. *snyft* Nåja, bekvämlighet framför utseende. Men jag tänker inte klippa igen på länge!

Blä

Halsbränna
Hosta
Huvudvärk
Sugen på plopp
Gnällig liten korv
Trött

Allmänt gnällig, med andra ord. Men nu ska vi poppa popcorn och se på desperate houswives. Kanske blir kvällen blir bättre.

Besök

Om några timmar kommer E och hälsar på, nedifrån landet. Supertrevligt! Och jag har försökt städa undan det värsta, och jag ska prata med korven så att han låter mig och E se på Harry Potter i fred. Och Stolthet och Fördom (E har aldrig sett det. Huuur är det möjligt?! ) och Pirates of the carribean. Mycket att titta på. Och så kanske lite prat också. Jag funderar på hur kul P kommer ha i helgen. Han och korven får roa sig själva. Snart får jag besök! Tjoho!

Man kan ju bara le åt det

Ibland undrar man hur sött ett enda litet barn kan vara.

N kommer in från lekparken.

N spiller vatten på golvet.

N säger "papper" och jag säger "ja, hämta papper då"

N tycker att pappret är för långt bort, så han lägger sig ner och slickar upp vattnet istället!

Självklart börjar jag tokskratta. Vad annars kan man göra? Där kan man tala om att "think outside the box"!

Go cry emo-kid

Det här inlägget kanske retar upp en del. Jag vet inte. Jag bryr mig egentligen inte heller. Men jag tänkte förvarna liksom ändå, bara för att. Jag ska skriva ett elakt och drygt inlägg om emo-kids. Så om ni tycker att man inte får driva med dem kan ni sluta läsa nu. För de läsare som inte vet vad en emo är: www.justfuckinggoogleit.com! Eller häng med i din samtida kultur?

Emos är tonåringar som tycker att livet suger. Allt är så synd om dem. Oj oj oj vad de har ett hårt liv. Från wikipeda: "Critics cast the music as lacking any artistic merit, the fashion as "embarrassing" and members of the subculture as imagining or pretending that they lead harsh, painful lives when they actually live in comfortable, upper- to middle class homes. Members of the emo subculture are portrayed by critics as melodramatic, self-pitying teenagers who pour their efforts into writing bad poetry and spending a great amount of time on MySpace.The current emo subculture has been called a "sad caricature" of what it once was.

Some have accussed emo subculture of celebrating self-harm.Some assert that it is cool within the emo subculture to pretend to be suicidal and harm one's self.Critics have gone so far as to contend that the emo subculture or emo music are likely to cause youth to commit suicide."

Och nu är det faktiskt såhär, att jag har rätt nyligen varit tonåring. Så jag vet visst hur det är att växa upp idag. Och det är inte så jävla jobbigt att man måste skära sig för att den kille man gillar tycker om en annan tjej. Man behöver inte skriva deppig poesi om att man ska ta livet av sig för att man inte blev bjuden på den senaste festen. Man behöver inte bära svarta kläder med dystra budskap för att omgivningen ska inse hur djup man är. Hur svårt livet är. Hur mycket bättre man är än de pastellklädda tjejerna som har kul. För de har ju kul hela tiden, de kan ju inte ha några problem, de där lite populära tjejerna. Nej, dem måste man hata - och förakta. För de har ju inget djup, som en äkta emo har! De förstår ju ingenting, de lider inte. De vet inte hur jävligt livet är. Snyft snyft och så skär vi oss lite i armen bara för att visa för alla att vi är konstnärliga.

Jag kräks på hela den kulturen! Ni är tonåringar! Högstadiet, Gymnasiet eller High School är några få år. Sen kan man göra vad fan man vill! Man kan flytta hemifrån, åka utomlands eller bara knarka ner sig om man vill. Men det är så otroligt patetiskt att hänga upp sig på några få år. Om man är sexton och tycker att livet suger och ingen förstår en och livet är slut och man kan lika gärna ta livet av sig - hur jäkla smart är man då? Man är sexton jävla år! Det är typ en femtedel av livet man har levt. Ska man döma ut hela livet och hela världen på sexton år? Hur djup och tänkande är man då, om man inte ens inser att livet fortsätter sen?

Ryck upp er för fan! Spela lite glad musik. Fortsätt gärna vara låtsasdjupa och deppiga och tyck synd om er själva, men tro inte att ni har insett hur livet ser ut eller hur världen är eller att ni är unika för att ni inte är som de glada, positiva människorna i er närhet. Ni är inte ett dugg bättre, ni är precis lika sorgliga. Man är rätt patetisk som tonåring. Ni kommer inte undan. Er patetiska sida manifesterar sig bara på andra sätt. När poppisbrudarna super sig råpackade och mobbar ut de mer töntigare och hånglar med killar de inte gillar bara för att höja sin status, då super emos sig råpackade, lyssnar på deppmusik och skär sig lite samtidigt som de snackar skit om poppisbrudarna. Är det ena bättre än det andra? Är det bättre att vara deppig än glad? Får man mer poäng i himlen då?

Det finns inte en normalt fungerande 40-åring som är emo. Varför? För att alla växer upp. Så klart.



(Ja, jag vet. Självklart finns det riktigt deprimerade tonåringar som skär sig av ångest och har självmordstankar på riktigt. Det är hemskt sorgligt. Detta inlägg är inte på något sätt ägnat åt dem. Men emos parodierar de riktiga ångestungdomarnas ångest, genom att sitta i sina medelklassvillor och vilja vara deprimerade. Det är sorgligt det också, de som faktiskt behöver hjälp ses som bara en i mängden av alla ungdomar som skär sig lite för att vara cool. Skäms emos!)


Saker man hör...

"Oj oj!
Där ka-ka!
Titta vovve!
Oj oj!
Wooow, kaatt!
*ljud som när man drar in luft i näsan så att man låter som en gris*
Oj oj!
Ka-kaaaa! Oj!
Hi hi!

Sluut!"

// Noah läser boken "Djurungar på bondgården"

Inomhus

Det är tråkigt att vara inomhus en hel helg. Och att må dåligt en hel helg. Men tråkigast med att vara inomhus är att jag inser hur mycket vi skulle behöva göra med inredningen. Det är inte så att vi lever i ett råtthål, eller att vi vantrivs. Men oj vad mycket finare det skulle kunna bli. Jag har en vision av vårt vardagsrum, och det är så fint! Men jag har inte de tusentals kronor som behövs. Inte ens de 500 till ett nytt sofföverdrag som skulle göra vårt vardagsrum jättefint. Eller en till bokhylla. Eller ett nytt soffbord. Eller några tavlor. Osv osv. Men samtidigt, herregud vilken konsumtionshysteri! Kan jag inte vara  nöjd med att bo i en stor, fin lägenhet med alla bekvämligheter och en altan och trädgård? Räcker det inte att vi har det så bra som vi har det? Måste allt bli bättre hela tiden? Jag slits mellan min vilja att ha ett snyggt shabby-shic-vitt-hem, och mellan mitt samvete. Vad svårt!

Kanske borde jag gå (linka) på en promenad och strunta i att vårt vardagsrum inte ser ut som ett uppslag från "Sköna hem"?

Magsjuka igen?

Snälla, snälla, snälla! Inte igen. Jag orkar inte. Det var bara tre veckor sen sist. Inte igen! :-(

Jag hoppas att det inte bryter ut. Att jag bara mår lite illa sådär för ingen anledning alls. Att jag inte blir magsjuk. Snälla!

Gråt-toppen!

Alla som känner mig väl vet att jag gråter lätt. Åt typ allt. Särskilt på tv. Och nu är det säkert någon som tänker "ja, men det gör jag också, jag gråter alltid till Extreme Home Makeover". Kom igen! Vem gråter inte till det? Jag pratar om att ha extremt lätt för att gråta, sådär så att det är pinsamt. Så nu tänkte jag lista mina mest pinsamma gråttillfällen. Under några av dem har jag varit gravid, det får ursäkta lite.

1. Trummkillarna. Det här skäms jag mest för, och hävdar ivrigt att det beror på att jag var gravid. Jag gick på stan och skulle in på en affär. Utanför stod typ fyra killar och spelade trummor och de var jätteduktiga. De spelade för att samla in pengar till något. Och jag börjar gråta och tänker "de är så unga och så talangfulla". Herreguuud vad pinsamt! :-o Jag skyndade mig fort in på affären.

2. Madicken. Vi var hemma hos vänner på middag, och har Madicken på för att Noah ska ha något att göra. Så kommer scenen när Madicken ger bort sin plats i flygplanet till Abbe. Och herregud - jag börjar störtböla. Hemma hos några som jag inte känt särskilt länge alls. "Hon är så snähähäääll. Och han blir så glaaahahaaaad" *stortjuter* Ja, jag var gravid här också. Skyller lätt på det!

3. Tre kronors slutscen. Ok, jag var typ 12 år! Men det VAR faktiskt sorgligt när Larry kom gåendes med sin skylt och skulle demonstrera mot Sten Frisk, och så sprängdes huset med hans familj och vänner i. *får en tår i ögat*

4. Armaggeddon (hur faan stavas det??!). Eller, jag skäms inte för att jag gråter till filmen. Det är ju sorgligt!! Men att gråta till musikvideon med klipp från filmen, det är faktiskt lite pinsamt...

5. När min syster och hennes pojkvän gjort slut. Här vill jag tillägga att jag låg på bb och precis fått Noah, så jag var extra känslig. Men jag började gråta när mamma berättade att de gjort slut. Snyft snyft.

Ni ser, jag är lite värre än den generelle tv-gråtaren. Sen är jag ju extra känslig när jag är gravid, i förrgår började jag gråta för att Pelle inte köpte Noblesse åt mig som jag trott att han skulle göra...

Familjeliv, knäppgökarnas mecka?

Alltså, hur dumma kan människor bli? Jag surfar som bekant rätt mycket på familjeliv.se, och varje dag chockas jag över hur korkade människor det finns, av hur ointressanta ämnen man kan diskutera, hur inskränkta människor kan vara osv osv.

Några exempel på sanslösa trådar, bara från idag:

"Hjälp, ätit lakrits" - Den stackars tjejen tror att hon ska orsaka missfall genom att äta lakrits. Borde hon inte oroa sig mer över hur hon ska klara av att ta hand om ett barn när hon är milt förståndshandikappad?

"Hur många dagar har ni kvar?" - Här skriver folk på fullt allvar hur många dagar de har till förlossningen. Hela tråden är full av okända människor som skriver saker som "Jag har 34 dagar kvar" "75" "98" osv. Vem bryr sig? Vem tror de bryr sig? Vet ni? Jag har 97 dagar kvar. Woho, intressesmurfarna hoppar högt av glädje!

"Jag hade SEX med mina barns pappas bror" - Hello Jerry Springer. Och så har hon skrivit ut sex med stora bokstäver också. Oj oj oj.

Det här är alltså bara ett axplock av absurda trådar. Men de absurda människorna är ännu fler. På familjeliv finns det nämligen människor som på allvar tycker att man är en dålig mamma om man inte har med sig sitt barn in på toaletten, utan låter bebisen typ ligga på en filt eller i sin säng eller nåt under tiden. "Jag vill ha mitt barn näääära". Ja, och jag vill fortsätta vara en egen person. Vidare finns det ärkepuckon som på riktigt hävdar att det är samma sak att amma efter att ha druckit alkohol (vilket bevisligen är helt ofarligt för bebisen) som att hälla vin i nappflaskan. Snäppet värre än moralhysteriker är korkade moralhysteriker.

Ah, man måste bara älska familjeliv.se, om inte annat finns det faktiskt vettiga människor där också. Det är bara det att vi är så få...

Ahh....ajax!

Vill ni se något helt normalt? Det här hände redan med Noah, när han låg i magen. Och han blev ju helt som man ska. Ehrm? I alla fall, det här är så härligt:

En reng?ringsspray!  1. Ta rengöringsspray

Spruta lite 2. Spruta lite i handfatet

Spruta lite mera 3. Spruta lite mera!

Spola vatten 4. Spola vatten så att det blir skum

Sniffa in! 5. Sniffa! Avnjut den härliga lukten. Ah....


Detta kan upprepas flera gånger per dag. Rent handfat? Javisst!

Våldtäktsoffret - det enda offret som får skylla sig själv

Jag blir galen! När i helvete ska våldtäktsoffer få samma rättssäkerhet som andra brottsoffer? Inte ifrågasätter man människor som blivit rånade? "Jo, men du hade ju dyra kläder på dig. Och så hade du bjudit personen på en drink tidigare på kvällen, hur skulle hen kunna veta att du inte ville ge henom mer pengar? Du får väl förstå att du får skylla dig själv? Dessutom var du onykter, det kanske inte framgick att du inte ville ge bort alla dina pengar, din klocka och din mobil?"

Den här domen i det omskrivna fallet med stureplansvåldtäkten är helt absurd. Hur kan de sitta och döma som de gör, och inte må illa när de ser sig själva i spegeln?

Det står ju klart och tydligt att teknisk bevisning stöder offrets berättelse. Att de har kommit fram till att hon blev tvingad till samlag. MEN - de dömer ändå inte killarna, bland annat för att tjejen var så full. Och för att hon hade haft våldsamt sex med dem tidigare. Trots att de har kommit fram till (jag citerar): "Det är bevisat att målsäganden tvingats till samlag och handling jämförlig med samlag"
Det är ju liksom det våldtäkt går ut på. Att tvingas till samlag. Hur kan man fria två män från våldtäkt när man anser det vara bevisat att hon har tvingats till samlag?

Lär er av detta: ha aldrig våldsamt sex med någon. Lek aldrig dominanssexlekar med någon. Ha aldrig sex med två personer samtidigt. Drick aldrig alkohol. Och ska du bli våldtagen: se för bövelen till att vara oskuld, gift, var klädd i nunnedräkt och bli våldtagen av en total främling med 100 våldtäktsdomar mot sig tidigare. Då kanske, kanske, du har en chans att bli trodd!

Esmeralda

Esmeralda Esmeralda Esmeralda Esmeralda!

Om man upprepar samma ord flera gånger på rad så brukar det låta helt absurt efter ett tag. Så jag kör på det.

Esmeralda Esmeralda Esmeralda!

Nu låter det inte lika fint längre. *andas ut*

Nej, det har inte alltid varit så.

(Jävla skit! Jag hade ju skrivit ett långt inlägg och så bara dödade blogg.se det. Hata!)

I alla fall! Sommar snart, då tycker barn om att lufta rumpan. De behöver dock ha på sig något som skydd mot solen. En klänning/tunika är alltså ett bra alternativ. Och allt som är bra ska vår son få. Alltså kommer han få en tunika/klänning. *väntar på ramaskri* "Men man, han är ju en pojke! Pojkar kan inte ha klänningar! Pojkar och flickor är olika och har alltid varit och det syns i kläderna"

Men vet ni vad små puckon? Det har inte alls alltid varit så. Behold the evidence och tänk på uttrycket "bättre att vara tyst och verka dum än att öppna munnen och utplåna allt tvivel".

Några fina länkar till fina bilder:
http://www.textil.bohusmus.se/bohusmus/www-textil/10bilder/10mode/A104500.jpg http://www.textil.bohusmus.se/bohusmus/www-textil/stass_sid/hajom/10mark01.jpg http://www.textil.bohusmus.se/bohusmus/www-textil/20bilder/20mode/A145037_278.jpg http://www.genealogi.se/portratt/comment.php?id=68110 http://www.yle.fi/fst/program/allatidersting/index.php?id=588

Så, I rest my case. Och vet ni, ni behöver inte oroa er. Min sons snopp kommer inte trilla av för att han har en klänning. Ni kan andas ut. Och kanske ta tiden ni skulle ha lagt på att oroa er, och lägga den på att vidga era vyer?

(Inlägget är tillägnat alla puckon här i världen. Tog du inte åt dig så är du inget pucko. Puss!)

Blä

En liten dikt:

Ibland vill man bara döden dö
Som att gå och dränka sig i en sjö
Eller om inte dö, så ändå långt bort fara
Så att man ensam, utan skitungen, kan vara.

Spotta, rivas, gnäll och gråt
Och jag tappar tålamodet och säger sen förlåt
Men tröttare och tröttare för varje timme blir jag
Och bara tänker: "vilken helvetesdag"

Nu sussar barnet ändå sött
Och mamman är så trött så trött
Han är så söt med änglalockar
Inte konstigt att hans djävulskaper chockar

Nu ska jag kanske läsa en bok
så att jag blir smart och klok
Så att jag vet hur man trots ska hantera
Så att dessa helvetesdagar inte blir flera

/Mamman från inkompetentia

Kalasdags!

Idag var vi på kalas hos lilla O. Det var mycket trevligt, N hade kul och jag också. O fick såpbubblor och Bamsebok av oss. Jag gillar kalas, även om det inte är jag som fyller år. Snart fyller dock N, och vad passar bättre än en önskelista? Så det här är vad han önskar sig, ifall någon okänd bloggläsare vill göra en liten tvååring glad! :-)

Dvd:er med A. Lindgren-filmer (Inte madicken, det har vi) "Fem myror..." är också bra
Uteleksaker som gräsklippare, skottkärra och sandleksaker
Kläder (läs: Meandi, Katvig, Molo, IdaT, Plastisock osv osv)
Fingerfärg

Om man får tro N från när han var på Toys 'r' us senast, önskar han sig även en sån där hemsk liten katt med batterier som jamar och rör sig. Vi tycker att det är en dålig idé. Skitdålig. Dessutom har han säkert redan glömt den. *minns bilden av N kramandes "min katt" samtidigt som han travade runt i butiken. Tårfyllt farväl*

Han har glömt den! *intalar mig själv*

"Gå uuut!"

N: Gå ut!
Jag: Nej, jag har ont. Du kan vara ute på baksidan, det går bra.
N: Gå uuut! (Pekar mot framsidan)
Jag: Nej. Mamma har ont. Gå ut där (pekar på baksidan).
N: (Drar i kläderna, puttar på mig) GÅ UUUUUUUT!
Jag: Nej. Jag tänker inte gå ut. Jag har ont. Så är det bara.
N: (Hittar mina skor och blir överlycklig och ger dem till mig) GÅ UUUT!!
Jag: Nej. Jag har ont. Jag sitter här.

Följande kunde ha fortsatt bra mycket längre än tio minuter. Om jag inte fått en snilleblixt!

N: Titta! Oj oj oj!
Jag: Ja, titta! Bamse ser en drake. Vad händer sen då?

Me love dvd!

Nervositet

P har precis åkt iväg till sitt nya jobb. Första dagen! Tror ni han är nervös? Nejdå, lugn som en filbunke. Hade det varit jag hade jag nojjat i flera dagar över vad jag ska ha på mig, när jag ska åka, vad jag ska säga osv osv. Hur kan han alltid vara så satans lugn? Det är nästan så att jag är nervös för hans skull istället!

Superkul med nytt jobb, men trist med ingen ledighet i sommar. Men bättre tider och högre lön, så what's not to like?

Just nu sitter jag och är nervös för att jag ska säga till dagis att N ska byta till en annan förskola efter sommaren. Sånt är jag nervös för. Tänk om de blir sura? Usch! Ibland (typ väldigt ofta) vill jag ha P's nerver, och inte mina!