Våldtäktsoffret - det enda offret som får skylla sig själv

Jag blir galen! När i helvete ska våldtäktsoffer få samma rättssäkerhet som andra brottsoffer? Inte ifrågasätter man människor som blivit rånade? "Jo, men du hade ju dyra kläder på dig. Och så hade du bjudit personen på en drink tidigare på kvällen, hur skulle hen kunna veta att du inte ville ge henom mer pengar? Du får väl förstå att du får skylla dig själv? Dessutom var du onykter, det kanske inte framgick att du inte ville ge bort alla dina pengar, din klocka och din mobil?"

Den här domen i det omskrivna fallet med stureplansvåldtäkten är helt absurd. Hur kan de sitta och döma som de gör, och inte må illa när de ser sig själva i spegeln?

Det står ju klart och tydligt att teknisk bevisning stöder offrets berättelse. Att de har kommit fram till att hon blev tvingad till samlag. MEN - de dömer ändå inte killarna, bland annat för att tjejen var så full. Och för att hon hade haft våldsamt sex med dem tidigare. Trots att de har kommit fram till (jag citerar): "Det är bevisat att målsäganden tvingats till samlag och handling jämförlig med samlag"
Det är ju liksom det våldtäkt går ut på. Att tvingas till samlag. Hur kan man fria två män från våldtäkt när man anser det vara bevisat att hon har tvingats till samlag?

Lär er av detta: ha aldrig våldsamt sex med någon. Lek aldrig dominanssexlekar med någon. Ha aldrig sex med två personer samtidigt. Drick aldrig alkohol. Och ska du bli våldtagen: se för bövelen till att vara oskuld, gift, var klädd i nunnedräkt och bli våldtagen av en total främling med 100 våldtäktsdomar mot sig tidigare. Då kanske, kanske, du har en chans att bli trodd!

Kommentarer
Postat av: jänet.

*muttrar något irriterat och slår huvudet i väggen*


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback