En kristdemokrats våta dröm...

Idag har jag varit en riktig hausfrau. Eller hemmafru då, för er som kanske läste franska istället. (Vilket jag gjorde, ha ha!)

Saker jag har gjort idag:

- Vaknat
- Duschat av lillbebisen sjukt mycket bajs
- Gjort pannkakor till frukost
- Tagit med storbarnet till ICA för att handla kvällsmat och jordgubbar.
- Svängt förbi Biltema för att köpa pump till poolen
- Letat efter en sko längs med vägrenen*
- Beordrat den starka heterosexuella mannen (ja, alltså min man. Inte någon random snubbe i trädgården)
 att blåsa upp poolen med hjälp av pumpen
- Badat med de roskindade barnen
- Ätit hembakta grahamsbullar till mellanmål
- Storstädat hela lägenheten
- Lekt med de fina barnen
- Lagat en mycket god kvällsmat: kräftstjärtar i hummersås med färsk pasta och blandsallad
- Klippt det stora barnets hår (bara lite ojämnt!)
- Matat det lilla barnet
- Lagt det lilla barnet
- Gjort efterrätt (vaniljvisp, jordgubbar och maränger) till storbarnet + make
- Lagt storbarnet
- Myst i tv-soffan framför säsongsavslutningen av Lost

Förstår ni att jag är trött? Imorgon blir det typ kalaspuffar och pizza och tv hela dagen, jag måste ju väga upp den här helylleidyllen med lite trash.


* The story of the sko: Noah och jag åker bil med rutorna nere. Noah säger helt plötsligt "mamma, jag slängde ut min sko genom fönstret". Och så var det med det! Vi hittade den till sist. Vilket ju var tur, Kavatskor är inte billiga!


Varsågod Lisa!

Jag kom liksom på att jag ju bara kan välja att ta en annan stilmall...

Vardagsblond, var det så?

Små funderingar

Under min långa och stora strejk hann en mängd funderingar samlas på hög. Eftersom jag inte kunde skriva av mig dem på en gång, tänkte jag att jag skulle göra det nu.

Men! Så fort jag satte pennan mot pappret ( ja ja, fingrarna mot det sunkiga tangentbordet) försvann allt. Blanco, nada, inget, slut!

Jag förstår er sorg. Jag förstår att ni känner en stor tomhet. Det är en svår tid. Men, hav förtröstan. En liten tanke sparades i min stora hjärna. Den åkte vilse någonstans kring hjärnbarken (heter det hjärnbarken eller hjärnbalken? Jag blandar alltid ihop det. Vad katten heter det?) men hittade till sist rätt.

(Nu har jag googlat förresten. Det finns tydligen både hjärnbalk och -bark! Olika saker vad jag förstod av mina 5 sekunders skummande av rubriker.)

Och nu, utan vidare fördröjning, utan jobbiga konstpauser, utan trumvirvlar. Nu, kära vänner. Alldeles snart, precis när som helst, ska ni få läsa den lilla fundering som blev kvar. Resten av ett söndrat landskap. Den sorgliga kvarlevan av en utrotad art. Här kommer den:

Om man bor på biytan, räknas det då som boyta?

Eller nej, jag bara skojade. Det skämtet blir för övrigt roligare om ni lyssnar på reklamradio och hört fastighetsbyråns reklam.

Här kommer den riktiga "hålla Ellen vaken på natten i grubblerier"-funderingen:

Ordspråket "sådan husse, sådan hund" och "äpplet faller inte långt från trädet", gäller de även för tekniska prylar?
För om man ska vara ärlig är ju jag rätt lat. Och det är minsann min mp3-spelare också! Om jag har 6 skivor inlagda på den, och den står på shuffle, då kan man ge sig bövelen på att den ändå lyckas ta två låtar som ligger precis efter varandra på skivorna.

Jag liksom ser hur den tänker framför sig ungefär att "Åhhh... vad jobbigt! När den här Miss Li låten är slut måste jag hoppa ända bort till Winnerbäcks nya skiva för att det ska bli en bra blandning. Det vore ju så soft att bara stanna kvar på samma skiva och ta ett steg över till nästa låt. Äh, vad fan! Jag gör det. Vad ska hon säga liksom? Det är maj ute, strålande sol, och hon åker fortfarande buss till jobbet! Hört talas om cykel? Well, nu kör vi tre stycken Håkan Hellström-låtar efter nästa Miss Li-låt, bara för att jäklas!"

Och, ovanpå det. Min man är ju faktiskt också rätt lat. Och vår skärmsläckare på HANS dator gör likadant. Vi har så att den visar kort från hårddisken på skärmen som skärmsläckare (vilket blir liiite pinsamt när man har haft barnvakt, och sedan typ 3 dagar efteråt själv får se en "efter förlossningen halvnaken"-bild på sig själv, och drar sig till minnes att man hade datorn på när de var hemma hos en...). I alla fall gör skärmsläckaren också så. Typ 3 kort från samma semesterresa, sen tre blandade kort, sen två på Noahs födelsedag och så vidare.

Lata maskiner! Ni ska jobba! Inte slöa! Det är sånt som maskiner inte gör! (Och återigen blir det här liite roligare om man har sett barnprogrammet "Stora maskiner" och tänker att man sjunger ovanstående liksom i samma melodi som ledmotivet dit.)


Mecka! (Mekka?)

Jag har hittat ett nytt favoställe! Precis i närheten här ligger det en liten mataffär med utländska ägare. Jag har faktiskt aldrig varit inne där, men idag gick jag in.

Halleluja! De hade så otroligt häftiga och härliga varor. Utländska kryddor, roliga såser, mixer och härliga färska frukter och grönsaker. Söta kakor och salta kex. Styckat lamm, kycklingsalami och mystiska ostar.

Jag gick runt i säkert en halvtimme och bara tittade på hyllorna. Nu måste jag genast leta reda på recept som innehåller varor från mellanöstern, för där vill jag gå och botanisera bland alla konserver och burkar!

Tänk att himlen faktiskt fanns runt hörnet!

"Festival", badhus och magsjuka

Upptagen helg. Indeed.

Vi började lördagen med att besöka Vivalla"festivalen". Alltså, den som skrev beskrivningen till den "festivalen" ska ha beröm för sin fantasi. "Tivoli" = två små sketna barnkaruseller. "Marknadsstånd" = 1 godisstånd, 5 människor som säljer typ böcker och gamla videoband, och så en 2 stånd med stulna/piratkopierade kläder till vrakpris. "MAt från främmande länder" = tja, det hittade vi aldrig. "Korv med bröd" = jodå, inklämd mellan två tält stod faktiskt en ynklig liten gubbe. "Underhållning" = ja, alltså. De försökte ju. Men maken till tafflig organisering har jag aldrig sett maken till.

Trots detta stannade vi säkert två timmar. Största delen av tiden stod vi i kö. Noah red ponnyridning och fick beröm av tjejen som höll i det för att han var så duktig för sin ålder. Sedan hoppade han lite trampolin. Och så köpte vi en ballong. Och ja, världens äckligaste marknadsgodis också. Typ mjöl blandat med socker och smör med lite arrakessens. JAG hade kunnat göra det godare, det säger en hel del.

Och för att inte vara en hemsk snobb, tänker jag inte ens nämna människorna där. Men ordet "tvångssterilisering" kom väl upp någon gång när den typ sjunde tjocka, rökande småbarnsmamman trängde sig före i kön.

Härlig lördagskväll hemma hos Malin, där det var svinkul att se Transa-Charlotte åka på stordäng!

Sedan var det mors dag som firades med badhusbesök (Emmy är knäpp. På riktigt alltså. Galen.) och jordgubbar med glass. Och sen blev jag magsjuk!

Förutom magsjukan var helgen väldigt trevlig. Imorgon jobb igen. Wohooo! (jag är aldrig bitter, och aldrig heller ironisk.)

Strejken är död, länge leve strejken!

Åh vad skönt att ni tog er i kragen. *tittar strängt*

Jag har ju haft så mycket att blogga om, men så har jag inte kunnat. Det har liksom påverkat mitt liv mer än jag vill erkänna.

Men nu, nu är jag åter i spelet. Tillbax i tennisen. På't med pingpong. Fast nu har jag nog tappat bort mig.
I alla fall kan jag skryta om att jag har husdjur på jobbet! Det ni. Har ni det kanske? Nej, just det.
Alltså kan ni få njuta av mina istället: http://www.youtube.com/watch?v=u6WrvQwvSJ0

Nu ska jag bara ta och minnas allt jag skulle blogga om. På återseende!

Strejk

Kära (obefintliga?) läsare. Ledningen för blandkatterochkorvar.blogg.se har upplevt ett minskat flöde i "kommentarer"sektorn. Vi har därför tagit det exekutiva beslutet att gå ut i en strejk tills dess denna sektor ökar sin omsättning.

För att tala klarspråk är bloggen stängd tills minst 3 kommentarer på olika inlägg har inkommit. I fortsättningen förväntas minst en kommentar per vartannat inlägg.

VI anser att våra krav är rimliga och överkomliga.

Med hälsning,

Ledningsgruppen.

Pretty pathetic

Är man inte rätt patetisk när man med spänning ser fram emot den tidpunkt då barnet slutar dagis, eftersom man då får veta det man har tänkt på hela dagen: Hur gick det att gå utan blöja till dagis?

Det är liksom the main event på min dag. Sorgligt är bara förnamnet.

Att det busigaste jag gjort på länge var att ta 3 istället för 2 koffeintabletter säger väl också en hel del. Att ens ta koffeintabletter är rätt trist det med.

Jag behöver en utekväll, pronto!

Förnuft och känsla

Ni som känner mig vet att jag mal på och på om mina hus. Och jag vet att det kan vara tjatigt. Och kanske märkligt; hur kan man drömma om hus så mycket?

Men å andra sidan, varför drömmer man om att skaffa barn? Om att läsa till ett visst yrke? Om att resa?
Hur förklarar man sin längtan? Går det ens att sätta ord på en önskan? Om man vill något trots att det kanske vore mer praktiskt att låta bli, bör man då låta bli bara för sakens skull? Eller skjuta upp sin dröm?

Jag är mycket väl insatt i husköpardjungeln. Jag vet att det kanske vore bättre att vänta tills båda har fast jobb. Å andra sidan vet jag också att vi inte vill flytta härifrån. Att flytta till den här staden var som att komma hem. Vi måste stanna här, det känns i hela hjärtat.

Jag vill kunna öppna dörren och gå ut i min trädgård. Jag vill ha ett hus att kunna inreda och pula med. Jag vill bo i ett område jag kan välja helt själv. Jag vill kunna känna att jag verkligen har kommit hem.
Jag vill till och med påta i trädgården och odla och dona. Är inte det ett tecken på att det här är viktigt, så säg?

Det känns mycket märkligt att analysera ett husköp mycket grundligare och djupare än barnaskaffande. Och till syvende och sist är det ju faktiskt bara upp till oss. Vad vi vill. Och vi vet vad vi vill.

Så ni kommer nog få stå ut med en hel del tjat om hus. Förnuftigt eller ej. Och vilken hemskt trist människa man vore om man enbart följde förnuftet, och inte känslan ibland.


Min son, poeten.

Lilla tjejen vaknar, och stora barnet springer in för att hälsa på henne. Så kläcker han ur sig följande kommentar, som jag tycker är så oerhört vacker i all sin enkelhet:

"Alla är glada att du är vaken Emmy!"

Att en treåring kan formulera sig så exakt! Så fin han är.


Sköna maj välkommen!

Det finns ingen månad (möjligtvis december då) som jag älskar så mycket som maj. Maj har alla fördelar som finns.

- Det är varmt - men inte för varmt. Man kan ha snygga kjolar, men slippa svetten.

- Det är grönt och fint - men inte visset och överblommat. Dessutom luktar det gott.

- Alla är på bra humör - för ingen har krav på att det ska vara vackert väder eller så. Sommaren har ju inte börjat än!

- Man har förväntningar inför sommaren som inte har grusats än.

Lovely, helt enkelt!

Däremot undrar jag om det inte borde vara nackskott på att behöva åka till Uppsala 2 ggr på 2 veckor. Eller rättare sagt, 3 ggr på 2 veckor. Å andra sidan skulle jag bli väldigt ledsen om någon nackskottade Lorenzo*, så jag åker och ser glad ut.

*Kodnamn. But of course.



Köks"renovering"

I helgen har vi (läs: make + svärfar) lagt nytt golv i köket. Det blev väldigt snyggt. Tyvärr framhävde det dock hur väldigt icke-snyggt vårt furumöblemang är. Men vad ska man göra, det finns knappt några kökssoffor som inte är furu. I alla fall har vi (läs: jag) fixat och donat lite med köket. And behold the result (och ignorera som sagt furun. Vi vet alla att det är fult):

La cucina         Vårt köksfönster

Nya fina blommor.      "Nya" hushållsvågen

  Matbordet igen.    Och här syns golvet.


Förutom furun är jag nöjd!

Nu är vardagsrummet, hallen och köket nästan helt klara. Kvar är barnens rum och badrummet. Jag ser mest fram emot barnens rum. Tänk: Madicken! Det kommer bli så fint så fint!

Trevlig långhelg!