In my dreams

- Måla hela hallen i någon ljusbrun nyans
- Måla alla lister och träverk i lägenheten vita
- Lägga laminatgolv i köket
- Byta rum med ungarna, så att de (dvs när Emmy blivit större) får ta över vårt sovrum
- Lägga laminatgolv i vardagsrummet
- Kakla badrummet
- Glasa in verandan
- Hugga ner trädet på baksidan
- Sätta upp staket + spireahäck på framsidan
- Köpa garderober och byrå och tavlor och tavelramar

För att citera någon fastighetsbyrå: "sen är jag nöjd". Eller ja, förutom att måla om i vårt nya och ungarnas nya rum och köpa nya badrumsmöbler och sånt.

Materialist? Javisst! (Tyvärr)

Helgen i korthet

Den här helgen har varit riktigt bra, men jag orkar verkligen inte blogga om allt. Trevligt i lördags med vänner och god mat och barn som hade jättekul, och så Björn! Mysigt idag, men lek- och busland och sötaste ungarna. Och sen måste jag bara skryta med storbarnets uppfostran. Jag som mamma har verkligen lyckats när han gör såhär:

(N kallar pappa P för pucko, och vill sen att han ska hämta vatten åt honom)

P: Men du får hämta vatten själv, på toaletten
N: Nej! Du hämta vatten åt mig.
P: Hämta själv på toan?
N: Nej! Du inte pucko. Du hämta!
P: Är jag inte pucko längre? Är mamma pucko?
N: Nej!!! Pucko! Pucko! Pucko! (Pekar på P)

(Och så går han och hämtar vattnet själv på toaletten...)

Kära dagbok

Den här vekan har jag vart magstjuk. De va äkligt. Sen har jag ock min mamma vart på bio. Det var kul. Sweeney Todd hette filmen. Den får facktiskt en fyra i betyg fast både Liza och jänet sa att den inte var så bäst. Men jag får tyka som jag vill, så de så! Ock jag köppte inte ens godis jag tycker att jag var ducktig! Jag har jobbat osså. Det var jobbigt. Nu har jag baddat så nu er jag ren. Ock så åt jag ock mamma på greckisk matställe. Men inte idag innan filmen på bio var det vi åt greckisk mat. Mumsigt tyker jag.

Hejdå dagboken. Ses en annan dag!

Sunday, lovely sunday.

Idag tänker jag helt ignorera alla bekymmer kring hus. Jupp, tänker inte grubbla mer över sånt just nu.

För egentligen ska man ju bara vara lycklig och glad över att man har det man har. Och oj, så mycket vi har!
Vi har jobb, tak över huvudet, vänner, släkt, hälsa. Och så har vi korven och gladskiten, och båda två är ju så underbara de kan bli.

Idag när vi var på en husvisning knatade korven fram till mäklaren och skakade hand. Det ni! När man är tre år!
Och sen när vi var hemma har han fortsatt på det supersöta temat. Busat med lillasyster, bakat tårta (av lego), sagt knäppa saker (alltså, var får ungar allt ifrån?!) och varit helt underbar helt enkelt.

Och gladskiten har varit glad, söt och lycklig.

Så, inga bryderier och ältanden just ikväll. Jag ska bara njuta över att ha det så bra som vi har det!

Brev till SVT

Brev sänt till Kristian Luuk. samt programchef och VD på SVT. Vi väntar på svar...

Nu är vi mycket upprörda, jag och min man! Vi är inte så förtjusta i själva melodifestivalen, men ser på det ändä, främst för de roliga små tävlingarna mellan Kristian Luuk och artisterna.
Det är själva behållningen med hela programmet för oss, och något vi ser fram emot hela veckan.

Döm om vår förvåning när Kristian Luuk denna vecka FUSKAR i duellen med Alexander Schöld!! Alexander hade inte börjat sin tur och därför var det ju faktiskt KRISTIAN som förlorade ronden!
Att han påstod att det var han som vann var både småaktigt och rent fusk! Jag tycker synd om den stackars Alexander som inte vågade säga emot, Kristian Luuk är ju både äldre och mer tv-van!

Ska det vara så, att en programledare på Sveriges Television FUSKAR i direktsändning? Är det ett ideal Sveriges Television vill förmedla till alla de barn och ungdomar som ser på programmet? Vi hade stora problem att bortförklara incidenten för vår 3-årige son, som reagerade mycket starkt på Kristian Luuks tilltag.

Vi tycker att Kristian Luuk ska be om ursäkt i nästa veckas program av Melodifestivalen! Det skulle visa att Sveriges Television ser allvarligt på det inträffade, och att ni inte stödjer fusk. En öppen ursäkt till alla de som tog illa vid sig av tilltaget, men främst till den unge man som han så snöpligt tog segern ifrån!

Freda freda freda det är freda idaaaaaaaaaa

Och jag ska gå på sånt där tjusigt affärsgrejs. Lite mer exakt så är det lunch + föredrag för marknadsmänniskor. Och då ska jag vara jättesocial och prata med folk och ta i hand och inte sitta och tissla med jänet hela tiden! Jag är pånyttfödd, jag ska vara professionell!

Men så är ju kruxet att jag har lockat håret idag. Fint framifrån, om jag får säga det själv. Men så tror jag nog att min mamma käkade neurosedyn eller vad det nu heter när hon var gravid med mig, för jag har så korta armar att jag liksom inte når med lockmaskinen till håret dit bak. Så där är det rätt glest med lockarna. Och så bad jag P att locka istället, men alltså... han är bra på att öppna ostbågspåsar, men han är inte en hejare med locktången precis.

Så jag får nog backa ifrån folk efter att jag har hälsat och varit social. Eller typ hojta "åh, en rosa elefant utanför fönstret", för då lär de ju tycka att jag är så knäpp att mitt olockiga bakhuvud inte ens noteras. Å andra sidan kanske det motverkar mitt mål med lunchen, dvs att verka världsvan, social och typ normal.

Det kanske är bäst om jag sitter och tisslar med jänet i alla fall?

(Påminn mig förresten om att jag ska blogga om att jag älskar tonåringar, någon dag. Jag hinner inte nu, men det finns så mycket att säga om det ämnet. Så hojta till om inget sånt inlägg har kommit inom den närmsta veckan)

Melodifestivalen! (eller sagan om hur det svenska folket borde tvångsintas på psyk efter att ha röstat på Slemmo Sjögren)

Vi går rakt på sak. Här är juryns omdömen om gårdagens bidrag:

1. E-type och The Poodles.
Tja, vad finns det att säga? Eld, explosioner, pudelfrillor. Jag vet inte om de vill försöka vara coola eller sticka ut, men det som verkligen skulle chockera mer än att spränga hela globen i eldfyrverkerier vore ifall de klippte sig och skaffade jobb. För alltså... sjunga kan de ju inte. Låten. Jag kommer inte ihåg hur den går. Det säger väl allt.

2. Face-84
Sjöng de verkligen "jag vill ha alla mina ex i en bur av hönsnät på vinden"? Alltså... eh... näe, jag vet inte vad jag ska säga.

3. Velvet
Déjà vu. Tja, det säger liksom allt. Vi har redan sett det här.

4. Brandur
Åh, den här låten var ju med i den där filmen! Ni vet, den där med Richard Gere. Eller, Jack Nicholson? Eller var det kanske Hugh Grant? Ni vet den där kärleksfilmen, den här låten var ju med i slutet när det började lösa sig för paret. Ni vet? Eller hur? Eller? Den kanske bara var precis lika intetsägande och slätstruken.

5. Michael Michailoff
Är det inte märkligt att Andreas Johnson ställde upp i år igen med samma låt, men med ändrad frisyr?

6. Amy Diamond
Thank you! Tack att det fanns en vettig tävlande. Lite synd för de andra bara att tjejen som rockade brallorna av dem knappt är byxmyndig själv.

7. Suzzie Tapper
Någonstans precis innan ögonlocken obevekligen föll ner och jag föll in i en djup koma, hann jag reflektera över det märkliga i att en kvinna sjunger med en mansröst.

8. Slemmo, nej förlåt, Superslemmo Sjögren
Först skrattade jag! Så jag grät. Sen grät jag så att jag skrattade. Ungefär så var det. Min enda tröst var tanken att även om alla kåta gamla pensionärstanter ringer tills fingrarna blöder borde det inte räcka för att ens peta upp honom till andra chansen. Jag hade så fel. Det är klart och tydligt dags att sänka pensionerna!!

9. Björn "Snälla kom och ta mig nu, vi rymmer ihop, jag lovar Björn" Gustafsson
Alltså jag vet inte om det är normalt att vilja hoppa i säng med solsticke-killen, men mellan skrattattackerna var det det enda jag kunde tänka på. Eller, stoppa i fickan och pussa på snarare. Han är ju söt som socker den där! Och rolig också. Honom kanske man skulle ha i en hönsbur på vinden?

Kristian Luuk var bra som vanligt. Så klart.

Mr. Right

Man vet att man har gift sig med rätt man när han utan att man ber honom öppnar ostbågspåsen dagen innan man ska äta den, så att ostbågarna blir riktigt goda. Nota bene att det bara är jag som äter ostbågar i vår familj!