Ett tips i all välmening

Köp en fonduegryta.

Man kan göra vanlig fondue (het olja som man doppar diverse saker i och sen äter med goda dipsåser och tillbehör), men huvudpoängen med en fonduegryta är ostfondue. Smält ost. Som huvudmål. Det blir liksom inte bättre. Doppa vad du vill: broccoli om du vill vara nyttig (vilket man ju kan tycka är lite sent påtänkt om man sitter och käkar smält ost till middag) eller bitar av något gott bröd om du vill vara dekadent. Drick lite sprit eller vin till. Doppa på!

Till efterrätt kan man göra chokladfondue. Då upprepar vi hela proceduren, fast med choklad. Och då doppar man inte broccoli (ty då har man passerat viljan att vara nyttig och istället blivit helt koko) utan kanske jordgubbar eller kiwi eller vindruvor eller något annat trevligt.

Vi tar det igen: Fonduegryta.
Best investment ever.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback