Das melodifestival

Tja, vad ska man säga? Ska vi börja med finalisterna?

1000 miles med Heat.

Jodå. En bra låt. Men originalversionen "I just died in your arms tonight" är nog strået vassare. Fast det hedrar väl bandmedlemmarna att de åtminstone har hyfs nog att styla sig som på 80-talet, när nu låten vars refräng de snott hade sitt genomslag runt 1986.

Hope and Glory med Måns
Bra låt. Sockerbit på charmtripp. Kan det gå fel? Ja, ungefär någonstans när Måns/Textförfattare/Regissör/Kåtbock kläckte tanken "men blir det inte lite väl påklätt på scenen när Måns har kostym på sig och inte visar någon hud? Jo, det får vi ta och motverka med 8 snygga tjejer i trosor och linne". Undrar hur de gjorde när de letade reda på tjejerna som "dansade" bakom Måns? Ringde de parregistret och eftersökte telefonnumren till "kvinnor mellan 20 och 30 år, som när de var snyggast i gymnasiet sa att de skulle 'jobba med media' men som aldrig kom längre än till kassan på konsum och nu hyser förhoppningar om att en gång få skaka sitt förlängda hår och visa upp sina långa ben i minimal kostym"? Man undrar ju.

Och så till andra chansen:

It's my life med Amy Diamond

Sockersöt. Påklädd. Bra låt. Och tjejen ser ut att vara just 17 år, och inte en 25-åring vars högsta dröm är att få vara med i någon slags utvikningstidning eftersom karriären inte går så bra (se: Marie Sernholt)
Jag röstade. 2 ggr. Om så bara för att småtjejerna på ungarnas förskola ska se att man kan slå igenom utan att visa varenda liten hudbit på kroppen.

Show me heaven med Lili och Sussie


Jag och maken kan inte bestämma oss för ifall de var ironiska och liksom på skämt gjorde en parodi på sig själva á la "ha ha, vi har egentligen gjort något med vårt liv, men vi låtsas att vi står kvar och stampar på 80-talet fortfarande då vi faktiskt hade 15 minuter i rampljuset", eller om de bara är patetiska. Det lutar åt patetiska. I synnerhet med tanke på ena tantens (jodå!) kjol.

Och så resten:

Markoolio hade utlovat en ballad med en twist. Vad var twisten? Tjockis on fire? Trist, inte twist. (Ha ha ha.)
Kakbönorna var påklädda och kunde sjunga. Eloge. Synd bara att det var så embarmligt trist.
Lasse Lindh borde inse att det kanske inte direkt är rätt forum för honom. För lite schlager, för mycket cp-ryckningar i handen. Även om jag personligen tyckte att låten var bra.
Jennifer Brown har blivit mamma. Och fixat tantfrilla. Men försökt ha kvar ungdomen genom ett glansigt linne för 29.90 köpt på Gina Tricots slutrea? Och så några handskar på det. Jag vet inte om det är så att man går tillbaka till det decennium då man senast var populär när man gör comeback? Både Brown och Systrarna S visar tecken på det i alla fall.

Och just ja. Petra Mede är skitkul. Den som hävdar något annat har problem med roliga kvinnor som tar för sig. Eller dålig humor. Välj själva.

Så till slutfunderingen: Exakt hur mycket skäms man om man är förälder* till trummisen i Heat? Låt oss resumera:

1. Frisyren
2. Sitter i bar överkropp på scenen
3. Frisyren
4. Fattar inte när han ska upp på scenen.
5. Frisyren
6. Tar sig mellan benen när det är fototime (och han till slut hittat upp på scenen)
7. Frisyren.

*(Jag förutsätter faktiskt rakt av att han inte har något som ens tillnärmelsevis kan kallas för partner. Av något kön. Eller art.)


Kommentarer
Postat av: Johanna

Haha tycker du är lite väl dryg, skämmas över sitt barn?? Vad är det med dej, han är en normal kille, jävligt trevlig dessutom.



Tycker du ska skämmas.

Postat av: aequinoxia

Jag tycker att Petra Mede är skittrist och elak. Men så är det etablerat också att jag inte har någon humor.

2009-02-15 @ 16:43:48
URL: http://aequinoxia.blogsome.com
Postat av: Pelle

Fast vadå trummisen var väl hög? Antog iaf jag.



Och klart han måste visa upp sig i bar överkropp det är ju inte hans hjärna han har o ragga med ;-)

2009-02-15 @ 21:36:32
Postat av: Leos pappa

Jo, klenaste startfältet hittills. Man tappade till och med lusten att häckla. Vi hoppas på nästa deltävling

2009-02-18 @ 07:57:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback