Dagens idiot:

http://www.alltombarn.se/du_och_barnet/hjalp-ditt-barn-sa-att-det-inte-blir-fel-bland-klasskamraterna-1.14159

Denna lilla psykolog (oh ja, här är det verkligen på plats med lite härskartekniker!) har bestämt sig för att man bör se till att ens barn ser ut som alla andra, annars kan de bli mobbade!
Och detta ska komma från en psykolog? Uttalar hon sig i sin yrkesroll eller i sin roll som ärkepucko?

Några citat:

"- Det handlar om att om man ser ut som de andra barnen så visar man att man hör hemma bland dem, säger barnpsykologen Marie Carlsson."

Och om man gud förbjude nu inte skulle ha samma smak som de andra barnen, eller en egen stil, då visar man alltså att man inte hör hemma bland dem? Vi kanske ska sätta en gul stjärna på ungarna som inte riktigt passar in? Så att vi vet vilka "de som inte hör hemma" är? Och alla invandrare i en klass, gud så tokigt det kan bli. Hudfärgen kan man ju inte anpassa, så det bästa är väl om vi helt indelar skolor efter hudfärg? Så vet vi vem som hör hemma var? Efter ekonomi också kanske? Och så bör vi väl antingen tvångsbanta de tjocka, tandställning till de med sneda tänder, hårfärgning till de rödhåriga och linser till glasögonormarna.

Egentligen kanske vi ska utvisa alla såna där svartingar? För vem vill sticka ut? Vem vill vara något annat är normal? Vem vill vara en individ? Vem vill inte veta var de hör hemma?

Vidare säger hon:
"- Det är bara att säga som det är. Barn är inte dumma. Barn vet när man inte har råd och man ska inte låtsas ha råd med mer än vad man har." Angående föräldrar som inte har råd att köpa märkeskläder.

Och det får mig att fundera: är det alltså ok att mobba fattiga barn? De fattar att föräldrarna inte har råd, visst. Men sen då? Blir de mindre mobbade för att de förstår föräldrarnas ekonomiska situation? Är det inte lika farligt om fattiga barn blir mobbade, eftersom deras föräldrar borde ha tänkt till innan de skaffade barn?

Om hennes skräckscenario slår in: ett barn som inte har exakt rätt sorts jeans och rätt skor blir utfryst på skolgården, sårar det då mindre ifall föräldrarna inte hade råd, än om de bara struntade i det.

Eller förväntar hon sig att de andra barnen (jag vet inte om hon har sett någon skräckfilm lik Children of the corn eller liknande när hon tänker sig skolgården) ska stanna upp och säga "nej hörrni. Vi kan ju inte mobba Lisa. Hennes mamma har faktiskt inte råd med de här kläderna. Vi går på Anders istället. Hans föräldrar sa nej fastän de har råd!"

Flytta gärna till Stepford du, Marie Carlsson. Men låt våra barn vara!

Kommentarer
Postat av: Madelaine

Jisses! Det va nog det dummaste jag har hört, man ska väl inte bli mobbad oavsett hur man ser ut?? Vissa människor alltså!

Postat av: Anonym

Word!!!

Väldigt bra skrivet men tyvärr så är det ju så att många barn blir mobbade pga att dom ser annorlunda ut.

Min styvdotter gillar inte det mode som dom andra har och blir behandlad därefter men hon är en tuff liten tjej och tar inget från dom.

Kanske denna psykolog istället borde gå ut och tala om vad underbart det är med variation istället.

2008-08-14 @ 19:45:28
URL: http://vadermom.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej.. tittade in här från FL och blev positivt överraskad.. så bra skrivet.



Jobbar själv inom skolan och har själv blivit mobbad och blir VÄLDIGT förvånad över att någon med så lång akademisk utbildning med den inriktningen uttalar sig på sådant vis..



Barn som vill mobba hittar saker att mobba för.. det spelar ingen som helst roll om man passar in eller inte. Är det inte för att man är dålig i skolan så är det för att man är bra... barn som mobbar är inte elaka i grunden utan något har hänt som gör att de tror att de är bättre än "alla andra", vad kan man spekulera över i evigheter.



Man ska uppmuntra individualism, att vara stark nog att inte följa strömmen, man ska vara stolt över att vara sig själv, det är mycket större än att vara som alla andra

2008-08-15 @ 08:46:24
URL: http://ruthinger.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback